Escola Pàlcam
15/05/2013
Els nens de 5è d’EP de l’Escola Pàlcam vam fer una visita a Ràdio Estel i a la redacció de Catalunya Cristiana el passat dia 7, 8 i 9 de maig.

La visita a la ràdio va ser força interessant, ja que vam poder veure com es fa i es produeix un programa de ràdio. A més ens van donar l’oportunitat de gravar una entrevista, on participàvem tots els nens per grups. La meitat vam fer de locutors i la resta es va quedar als controls per torns. Així vam poder experimentar la feina d’un tècnic de so i la d’un locutor de ràdio.

A la redacció del setmanari ens van explicar com es feia un diari. També vam poder aprendre que per fer les notícies internacionals tenien destinats corresponsals per diferents parts del món. Ens van explicar, amb tota mena de detalls quin és el procés sencer d’elaboració de les notícies i qui participa en aquest procés ( periodista, corrector, maquetador, ...)

L’última part del procés, abans de la distribució, és la impressió del diari per part d’una impremta.

Finalment, els nens i nenes de l’escola vam anar a la discoteca, el lloc de la ràdio on hi havia una persona encarregada de seleccionar la música que s’escoltaria en directe. Es tractava d’una sala tota plena de discs i cd’s de tot tipus de música, classificats per estils musicals. Com a obsequi, vam rebre un clauer amb el logotip d’aquest mitjà de comunicació. La visita ha estat el punt i final del nostre projecte. Va ser molt divertida, i tant grans com petits, tots ens ho vam passar molt bé.

Els nens i nenes de 5è volem aprofitar l'ocasió per donar les gràcies a Ràdio Estel per deixar- nos visitar les seves instal•lacions.

Víctor Cabré