Catalonia Sacra

Dia d'emissió: Dilluns
Horari: de 19.30h a 20h
Tipus de programa: Divulgatiu

Descripció: Catalonia Sacra és una iniciativa dels 10 bisbats amb seu a Catalunya que vol ser un altaveu de tot allò relacionat amb el patrimoni cultural de l'Església. Ara, coincidint amb el seu cinquè aniversari, Catalonia Sacra estrena un programa de ràdio homònim a Ràdio Estel. Glòria Barrete presenta aquest espai setmanal dedicat al coneixement i divulgació del patrimoni cultural de l'Església. Catalonia Sacra s'emet cada dilluns a 2/4 de 8 del vespre.

Tot i que el programa té una part destinada a donar a conèixer els diferents vessants del projecte cultural Catalonia Sacra com (agenda cultural, formació, activitat turística…), el pes del programa recau en presentar el ric patrimoni cultural de l'Església, en totes les seves vessants.

Setmanalment es proposa una visita radiofònica a una església, un santuari, un monestir,… guiats per alguna persona coneixedora i vinculada al monument. El programa també vol fer pedagogia i explicar, per exemple, com visitar una església, o quines son les característiques dels diferents elements d'un temple i la funció que tenen per a la comunitat cristiana. «Catalonia Sacra» també vol ser altaveu d'iniciatives com festes patronals, concerts, representacions escèniques…. Que es fan arreu del territori i que coformen un ric patrimoni immaterial. El programa es tanca amb una composició musical que ens remet als diferents períodes de l'any litúrgic o a les seves festivitats.

Catalonia Sacra és una iniciativa dels 10 bisbats amb seu a Catalunya que vol dinamitzar culturalment i turísticament el patrimoni cultural de l'Església. Aquesta iniciativa,conscient de la importància del seu patrimoni cultural, de l'interès que genera en la societat, i del pes que va guanyant el turisme religiós, vol facilitar el coneixement i la visita al nostre patrimoni, fruit de l'arrelament del cristianisme a Catalunya durant més de 1000 anys.

Direcció: Catalonia Sacra
Redacció:
Presentació: Glòria Barrete

Email: cataloniasacra@radioestel.cat
Web: www.cataloniasacra.cat

Facebook:
Twitter: