ÔĽŅ Catalunya Cristiana
ALTRES
Ra√ļl Castro promet "tornar a pregar i a l'Esgl√©sia" en una trobada amb Francesc
Ag√®ncies 11/05/2015

"Llegeixo tots els discursos del Papa i si el Papa continua parlant aix√≠, tornar√© a pregar i tornar√© a l'Esgl√©sia, i no ho dic en broma." Aquesta √©s la promesa que va fer Ra√ļl Castro, president de Cuba, als periodistes despr√©s d'una visita "estrictament privada" al papa Francesc al Vatic√†.

Durant la trobada el dirigent cub√† va agrair al Pont√≠fex la seva intervenci√≥ per afavorir l'apropament entre Cuba i els Estats Units. Ra√ļl Castro va regalar a Francesc una medalla de plata petita pels 200 anys de la fundaci√≥ de la catedral de l'Havana, de les quals nom√©s n'hi ha 25 exemplars. I tamb√© un quadre de l'artista cub√† Kcho, que va explicar al Papa que va pintar vaixells en forma de creus, recordant les trag√®dies a Lampedusa.

El Pontífex va regalar a Castro el medalló de sant Martí de Tours i va recordar que amb la seva capa va cobrir un indigent. I va afegir que cal "cobrir la misèria de la nostra gent i promoure les persones i la seva dignitat". També li va lliurar l'exhortació apostòlica Evangelii gaudium, i li va indicar que a més de la part religiosa té una part social.

Segons un comunicat vatic√†, en aquesta visita Ra√ļl Castro "ha volgut donar les gr√†cies al Sant Pare pel rol actiu que va tenir en el desenvolupament de la millora de les relacions entre Cuba i els Estats Units", a m√©s que "ha presentat al Papa els sentiments del poble cub√† en espera de la seva propera visita a l'illa el setembre". Abans de participar en la Trobada Mundial de les Fam√≠lies, que se celebrar√† a Filad√®lfia del 22 al 25 de setembre, Francesc visitar√† Cuba.

En compareixen√ßa davant els periodistes, Castro va comentar: "Li he agra√Įt al papa Francesc la seva tasca per afavorir l'apropament entre Cuba i els Estats Units." Per al dirigent cub√†, aquesta visita al Vatic√† ha estat "la m√©s important de tota la meva vida" i va valorar "la saviesa, mod√®stia i totes les virtuts" del Pont√≠fex.

Castro tamb√© va assegurar que anir√† "a totes les misses" que el Papa celebri durant la visita a Cuba i va recordar que ell va estudiar en institucions religioses de jesu√Įtes, l'orde al qual pertany el Pont√≠fex.

Aquesta √©s la segona vegada que un Castro visita el Vatic√†, la primera va ser Fidel que es va trobar amb Joan Pau II el 1996. Ra√ļl Castro tamb√© es va reunir el 27 de mar√ß del 2012 amb Benet XVI durant el viatge que l'avui Papa em√®rit va fer a Cuba.

El 21 d'abril el Vaticà va confirmar que Francesc viatjarà a Cuba. El programa encara no ha estat confirmat i es parla d'una escala d'algunes hores a l'Havana o d'un periple d'un parell de dies visitant alguns llocs de l'illa.

El cardenal Beniamino Stella, prefecte de la Congregaci√≥ per al Clergat, exnunci a Cuba entre el 1993 i el 1999, va fer un recorregut pastoral a l'illa caribenya del 22 al 28 d'abril. All√† es va trobar amb el clergat, va visitar els tres seminaris cubans i es va reunir amb els bisbes. Tamb√© es va trobar amb el president Ra√ļl Castro i va indicar que seria important que "els cat√≤lics cubans poguessin anar, poguessin moure's, poguessin viatjar cap als punts de trobada amb Francesc". A m√©s, va definir aquest viatge com "una visita veritablement pastoral, desitjada pel Papa fa molt de temps".ÔĽŅ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET