ALTRES
Saber mirar és saber estimar. 17 de gener, Jornada Mundial de l’Emigrant i del Refugiat
Redacció 12/01/2016

La intenció del missatge papal per a la Jornada de Migracions d’aquest any 2016 se sintetitza en saber mirar o, el que és el mateix, "deixar-se interpel·lar per la mirada i donar-hi resposta amb l’evangeli de la misericòrdia", tal i com explica el director de la Comissió Episcopal de Migracions de la Conferència Episcopal Espanyola, José Luis Pinilla Martín s.j.

Pinilla recorda que "ara és el moment de ser valent políticament parlant! (que la valentia dels emigrants ja ha quedat prou provada); Recol·loqueu els refugiats que no poden trobar protecció a la regió! Promogueu la reunificació familiar! Eximiu temporalment de l’obligació de visat, o almenys, concediu visats per motius humanitaris!... La prioritat és salvar vides. No pas cap altra. Que Europa va ser, molt, molt de temps, refugiada i emigrant".

Del missatge del papa Francesc destaca que «la nostra acollida no quedi dominada per la desconfiança ni per pors o estereotips, de vegades interessades, que ens fan sospitar del qui fuig o pateix» i també «Cadascun de nosaltres és responsable del seu proïsme: som custodis dels nostres germans i germanes, visquin on visquin. Tenir cura de les bones relacions personals i la capacitat de superar prejudicis i pors són ingredients essencials per conrear la cultura de l’encontre, on s’està disposat no tan sols a donar, sinó també a
rebre dels altres. L’hospitalitat, de fet, viu del donar i del rebre.»

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET