UN NOU LLINDAR 
Avaluats en l’amor
L'article del bisbe Sebastià Taltavull al Catalunya Cristiana
 07/12/2016

Aquests són dies en què els tocs a la nostra consciència solen ser forts perquè també vivim en un món de contrastos que ens descol·loquen. En realitat, la consciència ens diu: «Depèn de tu que trobin acolliment.»

Ho sabem bé quan comencem el dia: sabem que hi ha un caramull de persones al nostre entorn que trobaran l’acolliment que necessiten si la nostra actitud ho és de fer-los un poc de lloc a la nostra vida.

És fort pensar que és possible tenir, encara que a vegades estigui molt amagada, una llista de gent amb qui no hi volem tenir contacte, persones que esquivem, persones a qui no saludem, persones a les quals fem mala cara o no allarguem la mà, persones a les quals ens costa acceptar perquè el nostre orgull és més fort que l’amor que ens mereixen i la nostra intransigència sempre està a punt de passar factura.

Depèn de tu i de mi que trobin acolliment. Se’ns ho recorda sempre, però ben especialment aquests dies. Hi ha un conte que parla d’un sabater que esperava una visita molt important: li havien dit que Jesús aniria a casa seva. Va passar molta gent al llarg del dia i s’anava desanimant perquè Jesús no arribava. Abans d’anar a dormir, va entendre que Jesús l’havia estat visitant tot el dia en totes les persones que havia trobat i tractat.

Els qui esperen ser acollits els tenim molt a prop. El fet és que només l’amor pot moure el món. N’estic tan convençut que arribo a desconfiar de tot allò que s’emprèn per pur guany material o per l’ambició que el sustenta. No és gens de fiar el món de les aparences i de l’ostentació.

Qui triomfa realment en la vida? Segurament aquell o aquella que estima i posa l’amor com a primer graó de l’escala de valors amb la qual actua. Si és així, no pot ésser altre el resultat que collir amb abundància allò que s’ha sembrat amablement. El resultat diferirà en la mesura que hi posem l’actitud que ho condiciona tot. Pensem que, en darrer terme, serem examinats en el què i en el com haurem estimat.

 

Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe auxiliar de Barcelona
Administrador apostòlic de Mallorca

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET