AQUESTA SETMANA
«Aquest banc d’imatges és una eina per evangelitzar»
Dimitri Conejo Sanz ha creat i desenvolupat Cathopic
Redacció 26/01/2017

Un any de reflexió, 39 dòlars i un mes de desenvolupament. El resultat: cathopic.com, un banc d’imatges catòliques d’alta qualitat i totalment gratuïtes, creat i desenvolupat per Dimitri Conejo Sanz. Com explica el jove, «el Senyor m’ha cridat a abocar tots els meus coneixements web i en línia per renovar la imatge de l’Església a internet».

En Dimitri ens explica com se li va acudir crear aquest banc d'imatges: «A l’hora de dissenyar un cartell per a parròquies o moviments, em trobava imatges força dolentes i de baixa resolució a internet i no sabia si tenien drets d’autor. I no m’agrada fer servir la feina d’altres. Aquí és on sorgeix la idea de crear un banc totalment lliure, de manera que els fotògrafs puguin compartir la seva feina i aconsegueixin visites a la seva web. Hi ha fotografies de tot tipus i tot són motius catòlics, amb un significat catòlic. Som molt estrictes amb la resolució. Hi ha fotos espectaculars que rebem però que, per mala definició, les esborrem. Ens dol moltíssim, però volem que la gent que visiti Cathopic vegi qualitat, i qualitat gratuïta».

En aquest sentit, els fotògrafs que cedeixen les fotos poden assolir més visibilitat: «El fotògraf en qüestió entra a la web, es registra i comença a pujar imatges, les que vulgui. Al seu perfil pot posar la seva pàgina web, les xarxes socials, perquè ens interessa que en surti beneficiat d’alguna manera. La idea és que el fotògraf alliberi de la seva col·lecció cinc o deu imatges. Amb això crea un públic a través de Cathopic, que li aportarà visites a la seva web, on ja podrà oferir la seva col·lecció sencera de pagament. Però les que puja a Cathopic són de franc per a tothom».

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET