ÔĽŅ Catalunya Cristiana
Peu de foto: Paloma Gómez Borrero, en un acte d'Ajuda a l'Església Necessitada a Barcelona el 2014
ESGL√ČSIA M√ďN 
Mor la periodista Paloma Gómez Borrero als 82 anys
Després de 40 anys seguint l'actualitat del Papa i la Santa Seu i altres col·laboracions des del 2012, no ha pogut superar una greu malaltia
@IgnasiMiranda 24/03/2017

Paloma Gómez Borrero ha mort aquest divendres a la tarda a Madrid als 82 anys d'edat, després de patir una malaltia greu diagnosticada ara fa només dues setmanes. La periodista, coneguda pel seu treball de més de 30 anys a Roma i al Vaticà i per haver acompanyat Joan Pau II en esl seus 102 viatges internacionals, estava darrerament allunyada de la feina professional activa en la comunicació. Havia viscut tres conclaves: el de l'elecció de Joan Pau I (després de la mort de Pau VI), el de Joan Pau II i el de Benet XVI. El cadàver de Gómez Borrero s'ha traslladat al Tanatori de la localitat de Tres Cantos (Madrid) on s'instal·la aquest dissabte la capella ardent.

Va ser la primera dona corresponsal a l'estranger de Televisi√≥ Espanyola, concretament entre 1973 i 1983. Despr√©s d'haver deixat petjada en aquesta tasca, en qu√® va destacar pel seu estil personal i proper allunyat dels convencionalismes propis dels cronistes d'aquella √®poca, G√≥mez Borrero va exercir m√©s de dues d√®cades la corresponsalia de la cadena radiof√≤nica COPE, fins que va jubilar-se el 2012. Despr√©s de deixar el seu treball en actiu, va seguir col¬∑laborant amb diversos mitjans i entitats de l'Esgl√©sia i a la promoci√≥ de la figura dels √ļltims pont√≠fexs.

Paloma G√≥mez Borrero va ser autora de nombrosos llibres, entre els quals destaquen Los fantasmas de Roma, De Benedicto a Francisco: el c√≥nclave del cambio; Adi√≥s, Juan Pablo, amigo; An√©cdotas de un Papa Santo; Dos papas, una familia; Abuela, h√°blame del Papa: la historia de Juan Pablo II contada a los ni√Īos i Roma, a√Īo santo: caminando de la mano del papa Francisco. La periodista ha rebut tamb√© nombrosos guardons, com ara la Creu de l'Orde d'Isabel la Cat√≤lica, concedida pel rei Joan Carles, i era dama de l'Orde de Sant Gregori el Gran, concedida per Joan Pau II.

Recentment la periodista madrilenya va ser reconeguda amb el Premi 'Iris Tota una Vida' de l'Acad√®mia de Televisi√≥. Comptava tamb√© amb el premi Cal√†bria, atorgat pel president de la Rep√ļblica d'It√†lia a un corresponsal estranger en aquest pa√≠s. Va ser guardonada amb els premis Bravo de R√†dio i Bravo Especial a la traject√≤ria exemplar de tota una vida, concedits per la Confer√®ncia Episcopal Espanyola, i tamb√© va rebre premis de l'Associaci√≥ de la Premsa de Madrid i de Missatgers de la Pau, entitat fundada pel Padre √Āngel Garc√≠a, entre altres nombrosos reconeixements.ÔĽŅ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET