El llibreter Pere Fàbregues
FÓRMULA ESTEL Foto: Agustí Codinach
"Pel llibre, és més enemic el mòbil que la tablet o l’e-book"
Pere Fàbregues, vocal del Gremi de Llibreters de Barcelona, ha revelat que aquest divendres es demanarà que Sant Jordi sigui declarat Patrimoni Inmaterial de la Humanitat
@BorjaDeMaria 21/04/2017

Sant Jordi és un dels moments més àlgids de la venta de llibres en català. Per aquest motiu, a les portes de Sant Jordi, hem parlat a la Fórmula Estel aquest divendres amb Pere Fàbregues, llibreter de tota la vida, vocal del Gremi de Llibreters de Barcelona

Sobre l’hàbit de llegir, ha declarat Fàbregues, “la gent es pensa que el llibre electrònic li fa mal al llibre. No és veritat. És més enemic el mòbil, que agafa temps de lectura, per exemple, en el transport. La tablet o l’e-book és un estri extraordinari, és un competidor tremendo, però encara no té tant invent com el llibre”.

La família Fàbregues té una llarguíssima tradició en el món editorial: “Jo no he triat mai ser llibreter. Jo he nascut llibreter”, ha expressat Pere Fàbregues. La Formiga d'Or té 130 anys. Va ser durant molts anys una de les llibreries més antiges de Barcelona. Fundada el 1885 per Luís Maria de Llauder y de Dalmases, va néixer amb vocació religiosa, un esperit que es va mantenir fins als anys 80 quan després de canviar tres vegades de seu es va instal·lar al Portal de l'Àngel. 

La llibreria va conèixer una revifalla en l'època del Concili Vaticà II, quan es pensava que tot canviaria de pressa en l'àmbit del catolicisme tradicional: “Tenia un empleat per vendre missals i llibres de primera comunió. Totes les llibreries van tenir llibres religiosos, almenys un apartat”, ha recordat Fàbregues.

Dins de les recomanacions de Sant Jordi, el llibreter Pere Fàbregues recomana al setmanari Catalunya Cristiana l'última novel·la de Vicenç Aguado, L'escultor de Déu.

Pere Fàbregues ha revelat que aquest divendres al vespre hi ha una trobada, on hi participen representants del govern d’Espanya, per demanar que la diada de Sant Jordi sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET