ÔĽŅ Catalunya Cristiana
ESGL√ČSIA CATALUNYA 
Càritas se suma a la demanda de corredors humanitaris
Augmenten les persones ateses que fugen de la viol√®ncia de pa√Įsos com Hondures o El Salvador
Carme Munt√© 15/06/2017

El director de C√†ritas diocesana de Barcelona, Salvador Busquets, s'ha sumat a les veus que reclamen que es posin en marxa corredors humanitaris a Espanya, tal com ja es fa en pa√Įsos com Fran√ßa i It√†lia gr√†cies a la Comunitat de Sant'Egidio. Aix√≠ mateix, es demanen cincs mesures urgents per desbloquejar la situaci√≥ de les persones migrades i refugiades: impulsar pol√≠tiques internacionals i europees que garanteixin el compliment dels drets de les persones refugiades i migrades; millorar el sistema d'acollida; garantir vies d'acc√©s legals i segures; garantir el respecte dels drets humans i l'acc√©s a la protecci√≥ internacional a la frontera sud, i protegir especialment les persones en situaci√≥ d'especial vulnerabilitat.

C√†ritas diocesana de Barcelona ha at√®s el 2016 un total de 1.310 persones que fugien de la viol√®ncia dels seus pa√Įsos, especialment d'Hondures, El Salvador, Vene√ßuela, el Per√ļ i Col√≤mbia. Fent un cop d'ull al lloc de naixement, de les 22.435 persones ateses el 2016, un 45% s√≥n nascudes a Espanya i un 25% a Am√®rica. "L'any 2016 vam atendre 350 persones d'Hondures, el 2015 no n'hav√≠em at√®s cap", ha manifestat Salvador Busquets durant la roda de premsa de presentaci√≥ de la mem√≤ria anual amb motiu de la solemnitat de Corpus Christi, i que ha estat presidida per l'arquebisbe Joan Josep Omella. Aquest diumenge es fa a totes les parr√≤quies una col¬∑lecta especial a favor de C√†ritas.

Demanda de treball i habitatge decent

La campanya de Càritas diocesana de Barcelona amb motiu de Corpus posa l'accent en la precarietat que viuen moltes persones tant des del punt de vista laboral, com d'habitatge i, de retruc, familiar, social i personal. Un 77% de les persones ateses el 2016 no té feina, i un 16% treballa però els ingressos no són suficients per arribar a final de mes. Així mateix, un 45% de les persones ateses no té una llar digna.

Per tot plegat, la demanda a l'administració passa per implementar la Renda Garantida de Ciutadania el setembre de manera gradual i el 100% el 2020. També es demana que la compatibilitat amb les rendes del treball es faci extensible a tothom. I pel que fa a l'habitatge, la petició és impulsar mesures necessàries per ampliar el parc d'habitatge social. Pel que fa al treball decent, es demana oportunitat d'accedir a una ocupació productiva que generi un ingrés just, la seguretat al lloc de feina i la protecció social per a la família.

√Čs amb aquestes mesures que els pobres podran sortir del laberint en qu√® es troben Atrapats en la precarietat. "Tenim un problema estructural de falta d'habitatge i de falta d'ingressos, √©s una responsabilitat compartida de les diferents administracions", ha reconegut Salvador Busquets. Per√≤ mentre cadasc√ļ no assumeixi les seves responsabilitats, C√†ritas prosseguir√† amb la seva tasca d'ajudar tothom sense fer cap distinci√≥.ÔĽŅ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET