Joan Josep Omella durant la roda de premsa a la Sala Stampa
VATICÀ 
Omella: "La meva missió ha de ser universal"
L'arquebisbe de Barcelona ofereix una roda de premsa a la Sala Stampa el dia abans del consistori de creació de cardenals
Carme Munté 27/06/2017

L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha posat novament en relleu aquest dimarts la seva sorpresa per haver estat escollit cardenal pel papa Francesc. "El papa Francesc ens sorprèn sempre elegint cardenals de les perifèries, jo no m'esperava ser cardenal". Omella ha fet aquestes declaracions durant una roda de premsa celebrada a la Sala Stampa de la Santa Seu, hores abans del consistori de creació de cardenals. "No entenc el cardenalat com un ascens de categoria, sinó en clau de servei, com de fet ens ensenya el papa Francesc, a la comunitat cristiana i a la societat a què hem estat enviats".

Joan Josep Omella, que ha arribat a Roma acompanyat per una nombrosa peregrinació procedent de Barcelona, de Cretes (el seu poble natal) i d'altres diòcesis espanyoles, ha reconegut que "als barcelonins i els catalans els agrada tenir un cardenal", però que ell veu el seu cardenalat "en clau universal".

Preguntat pels periodistes sobre les crítiques de quatre cardenals al papa Francesc, Omella ha manifestat que si no estan d'acord amb el papa Francesc "més val que ho parlin personalment amb ell, però que no en facin una baralla pública, aquesta polèmica no em sembla adequat ni edificant per al poble de Déu".

Pel que fa als reptes de l'Església universal, Joan Josep Omella ha esmentat la pastoral familiar, la pastoral juvenil i també la pastoral social.


Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 27 de juny.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET