ESGLÉSIA CATALUNYA
«Els màrtirs són testimoni de fidelitat»
Ricard Costa-Jussà, provincial dels Missioners Claretians de Catalunya
Redacció 14/09/2017

El 21 d’octubre la basílica de la Sagrada Família acollirà la beatificació de 109 màrtirs claretians. El procés de beatificació es va iniciar fa gairebé 70 anys i inclou sacerdots, germans i estudiants professos claretians. El provincial dels Missioners Claretians de Catalunya, el pare Ricard Costa-Jussà, destaca la importància d’aquest esdeveniment.

«Els 109 màrtirs claretians que seran beatificats ens han deixat la mostra de la seva fidelitat i fermesa en la fe cristiana fins a donar la vida. Fidelitat que és un testimoni: testimoni de fe, d’estimació i fidelitat a la vocació, de perdó envers els botxins, d’amor a la congregació i a l’Església, testimoni d’esperança i vida en Crist, mort i ressuscitat», explica Costa-Jussà.

El provincial dels Missioners Claretians de Catalunya té clara la lliçó que podem treure de les circumstàncies històriques (guerra civil del 1936) que van portar a l'assassinat d'aquests màrtirs: «En tots els casos, recordar la història de les persones d’aquell moment cal que ens estimuli a cercar tots els mitjans perquè mai més els conflictes i les diferències no es resolguin violentament, sinó amb el diàleg i el respecte. Cal trobar en els temps la complicitat escaient per a la reconciliació corresponent i possible que hi ajudi».

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET