El congrés mundial que acull Barcelona ha estat tema, aquest dijous, en 'El Mirador de l'actualitat'
SOCIETAT 
"Barcelona i Catalunya s'obren aquests dies al món de l'aviació"
Òscar Oliver, organitzador del World Routes 2017, diu que els 3.000 participants no estan preocupats pels últims fets polítics i policials
@IgnasiMiranda 21/09/2017

Òscar Oliver, director general del Centre d'Estudis del Transport per a la Mediterrània Occidental (CETMO) i exdirector comercial d'Aeroports de Catalunya, i Lluís Alegre, economista i exconseller de Turisme, han compartit col·loqui aquest dijous en el programa El Mirador de l'actualitat. Oliver, com a principal organitzador del World Routes, el gran congrés mundial d'aviació civil i aeroports que es fa del 23 al 26 de setembre a Barcelona, ha destacat que "és el gran certamen anual de l'aviació comercial, cada any en una ciutat del món amb la idea de seure a negociar per crear nous vols, noves rutes aèries". En la mateixa línia, ha afegit que, amb aquestes jornades, "Barcelona i Catalunya s'obren al món de l'aviació civil els propers dies".

Després de destacar "la col·laboració de les principals institucions, començant pel govern català i l'Ajuntament de Barcelona", Òscar Oliver s'ha referit a l'última reacció popular després de l'operació policial per aturar el referèndum de l'1 d'octubre. "El més important és que tot el que va passar aquest dimecres van ser unes protestes pacífiques, en el marc d'un conflicte i un fet polític, situació que no impedeix que l'economia i la vida continuïn funcionant amb normalitat", ha explicat. En aquesta línia, ha aclarit que els participants estan entenent així el problema sobre el moment que viu Catalunya. Per la seva banda, Lluís Alegre ha dit que "el que han d'entendre des d'instàncies més enllà de l'Ebre és que cal crear un clima per tenir converses serioses" sobre el futur del país.

Barcelona torna a ser capital d’un esdeveniment internacional de gran rellevància: el World Routes, el gran congrés mundial d'aviació civil i aeroports, del 23 al 26 de setembre. S’esperen 3.00"0 delegats de 110 països, amb representacions de 300 companyies aèries, 700 aeroports, 130 autoritats de Turisme i 80 ponents. Òscar Oliver ha destacat que aquest gran congrés, el més important després del Mobile World Congress, "pot aportar molt al pes de Barcelona i Catalunya en el món de les rutes aèries, per exemple amb nous vols a Tòquio i Mèxic, fins ara inexistents". També ha aclarit que, després dels atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils i les aturades dels controls que han estat notícia aquest estiu al Prat, "els organitzadors van veure molt clar en tot moment que el congrés s'havia de fer igualment".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 21 de setembre.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET