ÔĽŅ Catalunya Cristiana
Peu de foto: Jordi Calvo també és membre de la Campanya Internacional guardonada amb el Nobel de la Pau
SOCIETAT 
"Les armes nuclears són un perill també quan no s'utilitzen"
Jordi Calvo, coordinador del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, diu que l'amenaça "existeix des de fa molts anys, sense grans canvis"
@IgnasiMiranda 25/10/2017

Jordi Calvo, coordinador del Centre Del√†s d'Estudis per la Pau,¬†Mohamed Said, president de l'Associaci√≥ d'Amics de Palestina a Barcelona, i¬†Xavier Puigdollers, advocat i professor de la Universitat Abat Oliba, han defensat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, un treball multilateral i de totes les inst√†ncies a favor de l'eliminaci√≥ total de les armes nuclears. Calvo ha destacat que "el perill nuclear existeix i √©s el mateix des de fa molt de temps, sense grans canvis m√©s enll√† d'alguns missatges medi√†tics potents, com ara els que fan Donald Trump i el r√®gim de Corea del Nord". En aquesta l√≠nia, ha afegit que "aquest clima ens ha fet pensar que estem m√©s a prop de veure com alg√ļ apreta el bot√≥, per√≤ aix√≤ no √©s nou, perqu√® hi ha 15.000 armes nuclears preparades per ser llan√ßades". Finalment el responsable del Centre Del√†s ha assegurat que "nom√©s tenir aquestes armes, encara que sigui sota control i sense voler te√≤ricament utilitzar-les, ja representa un perill". El Centre Del√†s d'Estudis per la Pau √©s una de les 400 entitats que formen part de la Campanya Internacional per Abolir les Armes Nuclears, guardonada amb el Nobel de la Pau 2017. Calvo ha rebut la felicitaci√≥ de R√†dio Estel pel premi a una organitzaci√≥ internacional que fa, des del 2007, una important feina de conscienciaci√≥, investigaci√≥ i den√ļncia, tot i que la clau ser√† la resposta de les pot√®ncies que tenen aquest armament.

Per la seva banda, Xavier Puigdollers ha lamentat que "ja ens hem acostumat al perill de les armes nuclears, tot i que ens fa pensar molt el fet de viure algunes crisis que mostren que all√≤ que prima √©s la viol√®ncia, la llei del m√©s fort, quan l'alternativa bona ha de ser la pau i el desarmament". I Mohamed Said ha expressat el seu desig que s'eliminin les armes nuclears, per√≤ ha denunciat que "Israel, amb 8 milions d'habitants, representa un problema especialment greu perqu√® t√© 200 caps nuclears i √©s l'√ļnic pa√≠s que no t√© cap control internacional". Sense excloure la responsabilitat d'altres pa√Įsos, el responsable de l'entitat palestina ha fet seu el desig d'un treball mundial per buscar acords.¬†La vig√®ncia i l‚Äôesperan√ßa del Tractat de No Proliferaci√≥ de 1970, signat pels Estats Units, R√ļssia, el Regne Unit, Fran√ßa i Xina i alguns¬†nous eixos estrat√®gics, com ara el de R√ļssia amb l‚Äô√ćndia els √ļltims dies, han estat altres temes comentats en el col¬∑loqui.

Es pot escoltar AQU√ć el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 25 d'octubre.ÔĽŅ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET