ÔĽŅ Catalunya Cristiana
EDITORIAL
Amb el govern legítim de Catalunya
Editorial conjunt impulsat per l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català arran de l'empresonament de bona part del govern català
 03/11/2017

El Govern de Catalunya ingressa avui a la pres√≥ en compliment d'un proc√©s judicial en qu√® se l'acusa de rebel¬∑li√≥ arran de la proclamaci√≥ de la Rep√ļblica. Aquest √©s un fet demolidor que ens remet a d'altres moments dram√†tics de la nostra hist√≤ria. A m√©s d'aquest empresonament preventiu de set consellers, la resta del govern amb el president Carles Puigdemont s√≥n a B√®lgica, pendents d'una ordre de detenci√≥ internacional. Per completar aquest escenari, la setmana que ve hauran de prestar declaraci√≥ els membres de la Mesa del Parlament, afectats tamb√© per les mateixes acusacions. Les principals autoritats del pa√≠s i els dirigents de dues grans organitzacions civils han estat objecte d'unes mesures repressives que obren un fosc panorama.

Pel b√© de la democr√†cia i de la pau, cal que els membres del Govern leg√≠tim de Catalunya siguin alliberats i que, juntament amb els exiliats, puguin reprendre les seves funcions. Cal que es recuperi el funcionament sobir√† del Parlament de Catalunya, elegit per la ciutadania el 2015. Cal que es tanquin els sumaris oberts contra centenars d'alcaldes, c√†rrecs p√ļblics i d'altres ciutadans. I que no es repeteixin episodis de viol√®ncia contra la poblaci√≥ civil com els del dia 1 d'octubre.

Cal que les institucions internacionals es facin càrrec que Catalunya és una nació, que no és un invent i que les seves legítimes peticions de democràcia han de ser ateses. La nació catalana no serà silenciada amb mesures repressives. Cal que els drets nacionals siguin respectats en un context de civisme i tolerància.
ÔĽŅ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET