Els caps de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, i del Partit Popular Català, Xavier Garcia-Albiol
RÀDIO ESTEL Foto: El Periódico de Catalunya
Xavier Torrens: "La gran batalla és qui tindrà més del 50% dels vots"
Xavier Torrens (UB), Xavier Casanovas (Cristianisme i Justícia) i Jordi López Camps (Afers Religiosos) han repassat l'actualitat
@BorjaDeMaria 17/11/2017

Aquest divendres s'acaba el límit de presentació de candidatures per a les eleccions del 21D. El politòleg, sociòleg i analista de polítiques públiques, Xavier Torrens, ha respost a les preguntes de Mercè Raga a la 1a hora de la Fórmula Estel

“Les últimes eleccions van donar una majoria absoluta independentista: És molt possible que la gran batalla és qui tindrà més del 50% dels vots. Aquestes eleccions ningú està dient que són plebiscitàries però el tant per cent de vots dirà si la gran part de la societat catalana és independentista o unionista”, ha narrat Xavier Torrents, expert en gestio multicultural i professor de Ciencia Politica a la Universitat de Barcelona. També ha apuntat que aquestes eleccions no es mouen sobre els eixos esquerra/dreta i independentisme/unionisme, sinó només sobre aquest últim: “Els partits que presentin aquesta opció de manera més nítida seran els qui s’emportin més vots”.

A més, en aquest últim programa de la setmana hem comptat amb el pensament de Jordi López Camps, exdirector d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, que ha encetat una reflexió sobre els orígens de l’Alcorà, i amb El Comentari de l’Actualitat de Xavier Casanovas, director de Cristianisme i Justícia: "Comencen 5 setmanes de campanya electoral, la més excepcional que hem viscut des de la Transició. Es dóna en un clima de conflicte, de fractura política i social, no resolt i de gran recorregut”, i ha afegit: “La campanya és un moment perillós on, per el rèdit electoral, podem escoltar afirmacions molt dures, feridores, despectives, i moltes vegades, deshumanitzadores”.

Tanquem les setmanes a la 1a hora de la Fórmula Estel amb Un món sense fronteres, amb Ignasi Miranda i Àngel Miret, fent un repàs de l’actualitat social. El coordinador del Comité Català per a l'Acollida de les Persones Refugiades ha parlat de la notícia dels milionaris dels EUA que demanen que no es baixin els impostos, de la iniciativa de Jóvenes Sant Juan de Dios, Capilla Hospitalaria, de la nova patrona dels migrants, Santa Francesca Cabrini, i de la dada que el 25% dels espanyols no creu en res.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET