L'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu ha celebrat el 1r Congrés de Solidaritat
RÀDIO ESTEL Foto: Solidaritat Sant Joan de Déu
Sant Joan de Déu: "Se'ns reconeix per l’hospitalitat i la solidaritat"
Francesc Romeu, periodista, Lluis Serra (URL) i Eulogi Broto (ISCREB) han valorat l'actualitat
@BorjaDeMaria 20/11/2017

Benvinguts de nou a la Fórmula Estel! Hem començat la setmana amb l’ajuda de Francesc Romeu, Lluis Serra i Eulogi Broto, que han valorat l’actualitat, presentada, de 8 a 9:30h, per Mercè Raga i Borja de María. 

El primer Pensament del Dia l’ha ofert Lluis Serra, Secretari General de la Unió de Religiosos: “Vivim un clima social i polític poc favorable: la violència verbal està adquirint des de fa temps una presència molt preocupant. Unes opcions polítiques les utilitzen molt més que altres”.

Aquest cap de setmana ha tingut lloc el 1r Congrés de Solidaritat de Sant Joan de Déu. Un congrés amb un objectiu, Construir Solidaritat per créixer en Hospitalitat. Aquest dilluns hem parlat amb Eduardo Ribes, Conseller Provincial i responsable de Cooperació Internacional de l’Obra Social Sant Joan de Déu, que ha explicat que el congrés ha estat un espai de formació i reflexió sobre l'enfocament que ha de prendre Sant Joan de Déu sobre la solidaritat, en una societat en situació de canvi social i econòmic, i ha destacat que a totes les entitats de l’OHSJD “se’ns reconeix per l’hospitalitat i la solidaritat”.

El mossén i periodista Francesc Romeu ha fet una "valoració molt positiva” de la primera Jornada Mundial dels Pobres, celebrada aquest cap de setmana a tot el món, i ha explicat els orígens: “El Papa el va crear l'any passat quan va acabar l'Any de la Misericòrdia. El Papa demanava que tinguéssim un contacte real amb la pobresa, com una obra de bona voluntat a la setmana, sinó que tinguésim un veritable encontre emb els pobres i els hi donéssim un lloc a la comunitat”. A més, Romeu ha assenyalat que aquest diumenge, a Barcelona, també es va celebrar una Missa a l'Hospital de Campanya, presidida per Taltavull, i un dinar amb pobres.

I després d’un cap de setmana on acostumem a estar menys atents a l’actualitat, el jurista i professor de l’ISCREB Eulogi Broto ha fet un repàs per les notícies.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET