La Torre Agbar, amb les sigles de l'EMA
RÀDIO ESTEL Foto: Ara.cat
"No veia gran entusiasme de portar l'AEM a un territori que potser s’independitzava"
El director de la Fundació Institut Català de Farmacologia, Joan-Ramon Laporte, ha valorat el rebuig de la UE a Barcelona com a seu de l'Agència Europea dels Medicaments
@BorjaDeMaria 21/11/2017

Bon dia! Aquest dimarts el director de la Fundació Institut Català de Farmacologia, centre col·laborador de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Joan-Ramon Laporte, ha valorat la decisió que Barcelona s’hagi quedat sense l’Agencia Europea de Medicaments, que se’n va a Amsterdam. Ho ha fet en la 1a hora de la Fórmula Estel, la nostra hora informativa.

Laporte ha explicat que l’EMA és “l’organisme de la UE que evalua els medicaments per si autoritza la seva comercialització o si els retira del mercat si no té els efectes desitjats”. El director de la Fundació Institut Català de Farmacologia era molt escèptic amb la candidatura: “La vigília i 4 mesos abans ja vaig dir que no m’ho creia”. A RàdioEstel ha explicat els motius: “Si hi ha un procés com el que hi havia a Catalunya, no veia jo un gran entusiasme natural de portar una agència a un territori que volia fer un referèndum i que potser s’independitzava”.

Joan-Ramon Laporte ha apuntat dos factors decisius: "El fet que l'1 d'octubre tota Europa veiés la violència al carrer ha influit molt”, ha dit, i també: “La candidatura de Barcelona estava auspiciada pels laboratoris farmaceutics. Això a Europa fa molt efecte. El regulat no pot dir on vol que sigui el regulador”.

Al Comentari d’Actualitat, Daniel Vilaró, d’Amnistia Internacional, ha parlat de l’estudi d’aquesta organització sobre l’assetjament sexual a dones per Internet, i de l’ús de tàsers per part de Mossos d’Esquadra de Girona: "El 75% de les dones que han patit aquests abusos a les xarxes han canviat la seva manera d'usar Internet. Internet està deixant de ser una plataforma segura per les persones. Què volem que sigui Internet? Un lloc tan tòxic com fins ara?". Daniel Vilaró també ha presentat la seva visió de l’ús de pistoles electríques: "Els tàsers funcionen com alternativa a l'arma de foc, poden ser lesives i fins i tot letals si la persona té cardiopatia o ha consumit substàncies estupefaents. Tot i que s'han introduit mesures molt positives, encara pensem que no hi ha garanties per respectar els drets humans. Les entitats hem desaconsellat l'ús dels tàsers. Esperem que no haguem de lamentar una desgràcia”.

El primer Pensament del dia arriba de dilluns a divendres a les 8 del matí. Aquest dimarts ens l’ha servit Maria Jose Garcia San Pedro, professora d’Universitat de pedagogia i cooperadora salesiana. I Fra Valentí Serra ha explicat que cal identificar els bolets, a la secció dels dimarts Remeis de Frare

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET