El Papa es va reunir amb la líder civil de Myanmar, Aung San Suu Ky
RÀDIO ESTEL Foto: La Voz de América
Myanmar i Sixena, protagonistes de la jornada
Amb les valoracions de la Comunitat de Sant Egidi i del director de l'Institut Amatller
@BorjaDeMaria 29/11/2017

A la primera hora de la Fórmula Estel, hem destacat el viatge apostòlic del Papa a Myanmar i Bangladesh, i el trasllat de les obres d’art de Lleida a Sixena. Per això li hem dedicat l’Entrevista El Comentari de l’Actualitat.

En nom de la Comunitat Sant Egidi, Raquel Sancho ha destacat que el Papa, “lluny d’utilitzar paraules incendiàries o de provocació, ha utilitzat paraules de pau, de reconciliació”. Francesc ha reclamat des de l’antiga Birmània "respecte a tots els grups ètnics", fent referència implícita als 700.000 musulmans rohingyes perseguits al país. “És un missatge que sempre ha estat d’unitat enmig de la diversitat. Cal integrar a totes les ètnies, és un punt important en el punt en què es troben Myanmar i Bangladesh”, ha recalcat Sancho.

També hem parlat de l’ordre de trasllat a l'Aragó de les obres de Sixena en plena aplicació de l’article 155. El director de la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic, Santiago Alcolea, ha insistit que no enté perquè es mouen les obres d’art: "Si comencem així, els museus es buiden: tot ha de tornar al seu lloc: [les peces del Monestir de Sixena] hi ha a Toledo, Osca... escampades per tot el món. El Louvre es buidaria, la National Gallery, el Prado...". En la història del Monestir de Sixena “té una gran vinculació la Fundació Ametller. El seu primer director, Josep Gudiol Ricart, l'any 35, va fer el gran reportatge fotogràfic de la sala capitular de Sixena: és una font d'informació extraordinària del què va ser aquesta peça cabdal", ha explicat Alcolea.

I a l’hora informativa de la Fórmula Estel també us hem donat consells: en el marc de la 2a Setmana de la Bíblia, l’exdirector d’Afers Religiosos de la Generalitat, Jordi López Camps, ha proposat practicar la lectio divina tal com proposa la tradició benedictina, per a enriquir la nostra vida espiritual, i Laura Majadas i Francesc Triola, a l’espai Vull treballar, han donat trucs per fer el currículum i per enviar-lo.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET