Cartell del 30è Dia Mundial de la Sida
RÀDIO ESTEL Foto: Agència de Salut Pública de Catalunya
"S'han de prendre mesures per evitar l'impacte del VIH i la SIDA"
Rosa Mansilla (Salut), Gabriel Genescà (Coral Sant Jordi) i Àngel Miret (coordinador de l'Acollida a Refugiats) han obert la Fórmula
@BorjaDeMaria 01/12/2017

La Fórmula Estel és actualitat, informació i bona música. Cada dia et portem les notícies, la ronda informativa per Catalunya i Andorra, informació de servei... i també els temes del dia.

Aquest diumenge 3 de desembre acaba la 2a setmana de la Bíblia. En El Pensament del Dia, Isabel Viladomiu, psicologa i ex presidenta de l’Associació catalana d’estudis Bioètics, ha escollit un passatge del llibre d'Isaies, i ha apuntat que és “el llibre de l'antic testament més citat al nou testament”.

Ens hem fet ressò del 30è Dia Mundial de la Sida. A Catalunya, i amb l’objectiu de disminuir els nombres de nous casos d’infecció pel VIH, continua sent cabdal conscienciar a la població de la importància de la prevenció. La Cap de la Secció de Vigilància, Prevenció i Control de les Infeccions de Transmissió Sexual i el VIH de l’Agència de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat, Rosa Mansilla, ha narrat que “és necessari prendre mesures per evitar l’impacte del VIH i de la SIDA en la nostra societat” i ha reconegut que “amb els tractaments hi ha una certa relaxació, pel fet que no hi hagi persones al voltant que pateixin aquesta malaltia de forma greu”. Mansilla també ha detallat que cada any hi ha 800 noves infeccions a Catalunya.

També hem parlat dels 70 anys de la Coral Sant Jordi amb el filòleg, escriptor i traductor Gabriel Genescà. Aquest divendres a l’Auditori celebren aquesta gran efemèride amb un concert en homenatge a Oriol Martorell. A RàdioEstel hem regalat dues entrades dobles als oients. 

A la secció Un Món Sense Fronteres amb Àngel Miret i Ignasi Miranda, hem repassat les notícies socials i religioses de la setmana.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET