Una dona gran treu diners d'un caixer automàtic
RÀDIO ESTEL Foto: FERRAN NADEU (El Periódico de Catalunya)
Els delictes a gent gran "empitjoren la seva salut i generen por"
Albert Quiles (Amics de la Gent Gran) ha parlat de maltractament a jubilats, Jordi Palou-Loverdos (mediador internacional) del trasllat de l'ambaixada dels EUA a Jerusalem, i Fra Valentí Serra de la xicòria
@BorjaDeMaria 12/12/2017

Hem començat la Fórmula Estel aquest dimarts amb El Pensament del Dia de Francina Alsina, presidenta de La Taula del Tercer Sector, que ha destacat la generositat del Nadal: “Cal que ens fem conscients que les entitats necessiten la nostra ajuda tot l'any. Hem de ser generosos tot l'any si realment ens creiem l'Evangeli”.

Aquest dilluns El Periódico de Catalunya explicava que els delinqüents s’estan especialitzant en la creixent població d'avis. Furts, robatoris al domicili, estrebades, estafes i maltractament familiar són els principals delictes que pateixen els jubilats. Les persones grans pateixen gairebé el 10% del total dels delictes que es denuncien anualment. El Director Gerent de la Fundació Amics de la Gent Gran, Albert Quiles, ha comentat aquesta realitat: “Quan van a retirar la pensió al caixer o quan els hi estiren, cauen, i això empitjora la seva salut i fa que tinguin por de sortir al carrer”. Quiles ha parat especial atenció en el maltractament psicològic i en la seva denúncia, i sobre l’augment de l’esperança de vida: “Malauradament molta gent no s’esperava viure tants anys: la generació actual ha viscut molt més que els seus pares. Situacions de soledat no esperada, perquè han sobreviscut a la parella, o fins i tot, als fills”.
 
El canvi de l’ambaixada dels Estats Units de Tel Aviv a Jerusalem ha estat el tema de El Comentari de l’Actualitat de l’advocat i mediador Jordi Palou-Loverdos: “No és sorpresa, perquè formava part de les propostes polítiques del senyor Trump. Però des d’un paper de mediador, sovint es presenta com imparcial, però respón a interessos molt concrets dels Estats Units. No és un missatge que vagi molt en la línea d’una posició realment imparcial i neutral amb el conflicte”, ha declarat Palou-Loverdos.

Hem acabat aquesta primera hora de la Fórmula Estel amb Remeis de Frare, secció setmanal de Fra Valenti Serra, que ens ha parlat de la xicòria, la mare de l’escarola. 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET