La Guàrdia Civil requisa urnes l'1 d'octubre
RÀDIO ESTEL Foto: S. IGLESIAS
"És la pel·lícula perfecta: Té de tot i acaba bé"
Laia Vicens (Ara) ressenya el seu llibre 'Operació Urnes', en què narra "la intriga, l'emoció i la comèdia" de l'1 d'octubre
@BorjaDeMaria 15/12/2017

D’on van sortir les urnes del referèndum de l’1-O? Qui les va pagar? Com es van distribuir? Aquest i altres interrogants es desvelen en un llibre d’investigació dels periodistes de l’ARA Laia Vicens i Xavi Tedó, que han entrevistat més de 50 persones que van participar en l’operatiu. Operació Urnes, editat per Columna, “és la pel·lícula perfecte, té de tot: intriga, emoció, llàgrimes, una mica de comèdia... i acaba bé”, ha relatat Laia Vicens a la 1a hora de la Fórmula Estel. “És com una xarxa organitzada amb moltes persones, i si fallava una peça, fallava tot. I no va fallar res”. La periodista de l'Ara ho resumia en dos paraules: orgull i discreció: “Hi havia molts nervis, molta por a la vegada, però l’orgull va poder”, i també ha narrat: “A mesura que les urnes anaven baixant als col·legis ho sabien més persones. La discreció també va ser clau”. 

Aquest diumenge se celebra la Marató de TV3, dedicada enguany a la lluita contra les malalties infeccioses. Per primer cop en la història d'El disc de La Marató, totes les cançons s'han adaptat al català per primera vegada, excepte les dues que ja ho eren originalment i el tema instrumental. Radio Estel ha posat el seu granet de sorra i en la primera hora de la Fórmula Estel hem escoltat part del disc.

Àngel Miret, advocat i expert en temes d’immigració, ha repassat la crònica social amb Ignasi Miranda a Un món sense fronteres, amb notícies com aquestes: Pere Tarrés ha fet 10 pautes per fer un consum responsable, la venda d'armes augmenta un 2%, o la suspensió de la llei contra desnonaments, contra canvi climatic o contra el fracking. 

En El Pensament del Dia, Enric Frigola, cap de programes de Ràdio Estel, ha reflexionat sobre el sentit que té celebrar aquest Nadal: "Què vol dir celebrar el Nadal en aquest 2017 quan les desigualtats socials continuen existint, quan és més necessari que mai el Banc dels Aliments, què vol dir celebrar el Nadal del 2017 quan tenim gent de bé, gent pacífica a la presó i a l'exili, lluny de la seva família i la seva gent, només per ser coherents en el seu compartament amb les seves idees? Si no fos perquè malgrat tants de signes en contra, el Crist continua naixent, i amb ell l'esperança, no sé quin sentit tindria celebrar aquest Nadal".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET