Immigrants tancats a la parròquia de Santa Anna
RÀDIO ESTEL Foto: TV3
Tancada i vaga de fam d'immigrants a Santa Anna fins dissabte
Viqui Molins explica la situació dels tancats en protesta per la Llei d'Estrangeria, també amb anàlisi política i ressò de la Marató
@BorjaDeMaria 18/12/2017

Benvinguts una setmana més a la Fórmula Estel!

Aquest dilluns hem tingut dos Comentari d’Actualitat: un amb Victòria Molins, teresiana dedicada a l’àmbit de l’exclusió social, i un altre amb l’escriptora Silvia Soler.

Amb Molins per entendre la notícia del tancament d’immigrants a l’Església de Santa Anna. Ell mateixa ha explicat: “Fa 10 anys es van tancar multitud d’immigrants, ara és una cosa més petita (...) S’han tancat entre 10 i 12 persones i estan fent vaga de fam. Les estem cuidant, aquí estan en millors condicions, tots estan en la sala capitular i allà passen el dia i la nit". Són immigrants que fa 15 anys que viuen aquí no tenen papers i protesten contra la llei d’estrangeria, ha narrat la religiosa: “És que després de molts anys tenen moltes dificultats. Volen empadronar-se, tenen malalties greus, tenen dificultat per arribar als medicaments, no poden treballar, tenen situacions molt precàries molt d'ells”. Els immigrants tenen previst tancar-se a l'Església de Santa Anna fins el 23 de desembre.
 
L’escriptora Silvia Soler ha col·laborat a El Llibre de La Marató, que aquest diumenge va tancar la recpatació dedicada a les malalties infeccioses amb 7.215.676 euros. És la segona vegada que participa: “En el moment que t’ho proposen tens molta feina, i després és una alegria impresionant haver col·laborat”, i ha afegit: “A pesar de tot el què està passant el país la gent té ganes de col·laborar”.

Últims dies abans de les eleccions. Hem anatlitzat tot el que està donant de si la campanya electoral amb l’analista polític, Marc Pérez, que ha definit aquesta jornada electoral com “històrica”, el post-21D com una situació que pot ser “molt enrevesada i de bloqueig”, i ha valorat el debat d’aquesta nit a La Sexta.

Hem començat aquest dilluns amb El Pensament del Dia de la periodista Cristina Aluja, que amb la frase Activitat no significa progrés, ha dedicat la seva reflexió: “Ara sembla que neix una generació nova cada 5 anys, perquè els valors i la manera de fer canvia. Pel camí deixem el més important, que són les persones”. 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET