Manifestació de víctimes del franquisme
RÀDIO ESTEL Foto: JAVIER SORIANO (AFP)
"Hi ha paràlisis total del Govern espanyol en la recerca de desapareguts"
Manel Perona (Associació per la recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya) situa la recerca de desapareguts de la Guerra Civil i el franquisme
@BorjaDeMaria 12/01/2018

Aquest 12 de gener del 2018 hem entrevistat Manel Perona, President de l’Associació per la recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya, que ha narrat: "Hi ha una paràlisis total per part del Govern espanyol en la recerca de desapareguts per la Guerra Civil i el franquisme, que no es tradueix a la Generalitat de Catalunya. Les respostes a les Nacions Unides són ambigües i no produeixen cap tipus de resultat". Perona ha explicat que la seva associació fa recerca dels despareguts de la Guerra Civil i el franquisme, la recerca de les fosses, i manté viva la memòria. “Mitjançant conferències, articles de diari, la web, i la informació que demanen els estudiants”.

Hem començat la Fórmula Estel amb El Pensament del Dia de Victòria Molins, monja teresiana i treballadora social: “A Catalunya, en aquest moment, estem partint molt, però quan hi ha un patiment col·lectiu, sempre afecta més a uns altres: pobres, sense sostre…”.

Aquest divendres comença la marató de donació de sang, que s’allargarà fins divendres 19 de gener. El Banc de Sang vol aconseguir 8.000 donacions per remuntar les reserves d’hivern, que per les festes acostumen a caure un 25%. Hem parlat a l’hora informativa de laFórmula Estel amb el Doctor Enric Contreras, director assistencial del Banc de Sang: “Enguany el lloc on es pot donar sang és un lloc emblemàtic de la ciutat: al Raval, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, avui i demà”, i per suposat a tots els hospitals del país.

Amb Àngel Miret hem compartit Un Món Sense Fronteres, amb notícies religioses i socials, com que el Bisbat de Lleida ha organitzat una setmana de pregària per a la Unitat dels Cristians o que s'ha sabut que El Vaticà tracta amb 183 països del món, pocs menys que les Nacions Unides.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET