Raimon Masllorens, president de la Federació de productores de Catalunya
RÀDIO ESTEL Foto: PERE TORDERA
"L'atac del govern espanyol a TV3 és brutal, és sagnant"
Raimon Masllorens (Federació de productores de Catalunya) narra com afecta la petició de l'IVA retroactiu, Carme Borbonès i Anna Sangrà demanen que la immigració no sigui "un fet ordinari" i Eulogi Broto (ISCREB) ha fet la prèvia del Cas Palau
@BorjaDeMaria 15/01/2018

Els productors catalans i l’Acadèmia del cinema català adverteixen del risc de paràlisi dels rodatges catalans per les retallades a la producció externa de TV3, degut al requeriment per part del govern espanyol de l’IVA retroactiu a TV3. Una situació que va portar divendres passat al president de la Federació de productores de Catalunya, Raimon Masllorens, a convocar una roda de premsa a la seu de l'SGAE. A la primera hora de la Fórmula Estel ha afirmat: “L'atac que està sofrint TV3 per part del govern espanyol és brutal, és sagnant, l'estan torpedejant per terra, mar i aire. Ho condemnem absolutament. No només TV3 sinó també la cultura catalana per molts altres àmbits”, i ha proposat que el Consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals de Catalunya no prengui “decisions tant dràstiques quan en qüestió de setmanes hi haurà un govern, perquè és un tema greu i de gran magnitud”. 

L’expresidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonés, i la tècnica de migració i diversitat de Justícia i Pau, Anna Sangrà, han convidat a viure la immigració no com un fet odinari, sinó com un problema que requereix implicació i resposta. A El Pensament del Dia, ha dit Borbónes, són “realitats que sovint se'ns mostren pels mitjans de comunicació i ara han passat a ser notícies ordinàries, malauradament, quotidianes”, mentres que Sangrà ha dit, a El Comentari de l'Actualitat: “És important parlar aquesta setmana de les migracions, com hauríem de fer cada dia: són fets que no surten a les notícies. L'any passat més de 27.000 persones van arribar només a les costes espanyoles de manera irregular saltant la tanca o en pastera. 67 milions persones al món fugen de casa seva per guerres o violència”. Aquest dissabte 20 de gener del 2017 es celebra la vetlla de pregaria davant del Centre Internament Estrangers, de la Zona Franca, a les 18h.

I aquest dilluns, que és notícia la sentència del Cas Palau, el jurista i professor de l’ISCREB, Eulogi Broto, ha fet la prèvia i a parlat d’altres temes judicials a Vist Per Sentència.

Recupera la Fórmula Estel informativa (8 del matí / 9 del matí-Vist per sentència)

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET