L'expresidenta del Parlament, Núria de Gispert
RÀDIO ESTEL Foto: ACN
"Es pot fer una modificació exprés del reglament del Parlament" per a investir Puigdemont
L'expresidenta del Parlament Núria de Gispert analitza la constitució de la cambra i recomana "molta paciència, molta" a Roger Torrent
@BorjaDeMaria 17/01/2018

Núria de Gispert, política, advocada catalana i presidenta del Parlament de Catalunya entre el 2010 i 2015, ha estat la protagonista de l’informatiu matinal de RàdioEstel. De Gispert ha recomenat al nou president del Parlament, Roger Torrent: “Sobretot, sobretot, molta paciència, molta. L’experència que ell té al Parlament l’ajudarà. Ha estat portaveu adjunt i sap perfectament el rol parlamentari. Vist el que hem vist en els darrers anys amb Forcadell i els presidents anteriors, el Parlament és molt tensionant. I la funció dels parlamementaris no la fan fàcil. S’han creat dos grups antagonics, i s’ha de buscar allò que pugui unir i no separar. Intentar calmar els ànims, que no hi hagi tensions nervioses”, ha declarat l'expresidenta del Parlament.

Núria de Gispert ha avançat: “Pel que fa a les 5 persones que estan a l'exili, el president Puigdemont i els 4 consellers, no sembla que sigui la prioritat en aquest moment, però m'imagino que en els propers dies veurem modificacions o canvis”. Sobre si veu possible investir Puigdemont a distància, De Gispert ha dit: "Li posaran molt complicat. Requeriria, per evitar mals majors, una modificació exprés del reglament del Parlament, que es pot fer, i per tant ningú podrà dir que és inconstitucional. Una modificació del reglament ampliant les possibilitats d'actuació telemàtica es pot fer, i més en el segle XXI. Si fos així, veuriem al president Puigdemont com el president de la Generalitat, però no sé si ho té plenament decidit”.

A més, en l'hora informativa de la Fórmula Estel, Mn. Jaume Aymar, director de RàdioEstel i Catalunya Cristiana, ha fet la primera reflexió; Paco Estellés, director Salesians Sant Jordi, ha comentat la notícia que el 2017 tanca amb el doble de menors estrangers sols, quasi 1.500; hem parlat amb Mireia Perelló, propietària de la Llibreria La Impossible, i hem començat una roda d’entrevistes a l’equip de Catalunya Cristiana pel número 2.000 del setmanari. Aquest dimecres el periodista Eduard Brufau ha estat el primer.
 
Fórmula Estel 8 del matí / 9 del matí (a partir del minut 18)

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET