Carles Puigdemont al costat de la professora danesa Marlene Wind, durant la conferència a Copenhaguen
RÀDIO ESTEL Foto: AFP
"Dóna a entendre que Espanya l'està perseguint i la Unió Europea no"
Josep Maria Tamarit (UOC) explica les conseqüències del viatge de Puigdemont a Copenhaguen, i Ramon Rovira valora el 1r any de Trump
@BorjaDeMaria 23/01/2018

Quines han estat les conseqüències del viatge de Puigdemont a Copenhaguen

Aquest dimarts a la Fórmula Estel hem entrevistat Josep Maria Tamarit, catedràtic de dret penal de la UOC: “Conseqüències immediates no n’hi ha. Això no canvia res substancialment des del punt de vista legal. Està clar que es poden fer valoracions polítiques: que hagi sortit de Bèlgica, hagi anat a un altre país de la UE i pugui tornar a Bèlgica és una victòria que ell pot esgrimir, donant a entendre que és Espanya el que l’està perseguint i la Unió Europea no”. El doctor en Dret també ha explicat diferències entre euroordre i extradició i ha parlat dels temps que ha viscut i que pot viure Puigdemont.

El director de RAC1 i excorresponsal de TV3 als Estats Units, Ramon Rovira, ha fet El Comentari de l’Actualitat. Rovira és autor del llibre Jo, Trump i ha parlat de l’any de presidencia del president Trump: "És un any molt sorprenent, carregat de notícies que no prevèiem en el pitjors dels escenaris. És un home que venia sense cap mena d'experiència política, es limitava a l'àmbit empresarial i bona part del que va dir ho ha anat desenvolupant, encara que no els projectes principals”. 

Sobre la llibertat d'expressió i la feina dels mitjans de comunicació, Ramon Rovira ha dit: “Trump va descobrir que hi havia un camí intermig, parlar directament als electors a través de les xarxes socials. Ho ha portat a un extrem tal que ha degradat la visió dels mitjans principals. Els nord-americans s'adonen de les fake news i tornen al refugi dels mitjans de comunicació seriosos"

El monjo caputxí Fra Valentí Serra als seus Remeis de frare ens ha parlat dels pèsol, i per arrencar la Fórmula, Carme Borbonés, ex presidenta de Càritas Catalunya, ha versat el seu Pensament sobre El diàleg és l’essència de la convivència humana.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET