El rei Felip VI, al Fòrum Econòmic Mundial aquest dimecres
RÀDIO ESTEL Foto: Getty Images
Com afecta l'economia en la desigualtat: la preocupació central de Davos
Xavier Casanovas (Cristianisme i Justícia) analitza la trobada econòmica mundial, Mn. Domènec Melé treu conclusions de les Jornades de Castelldaura, i Catalunya Cristiana presenta el número 2001
@BorjaDeMaria 25/01/2018

Davos és un fòrum que es va reproduint des dels anys 70, una trobada a Suïssa entre una multitud de caps d'Estat i representants de les èlits econòmiques mundials que es troben durant una setmana sencera per debatre i discutir sobre els reptes de l'agenda global a la qual de respondre” ens ho ha explicat Xavier Casanovas, director de Cristianisme i Justícia.

El lema d’aquest any és Crear un futur compartit en un món fracturat. “Sembla que hi ha una preocupació central per la qüestió econòmica i com afecta en la desigualtat”, ha apuntat Casanovas. El Fòrum Econòmic Mundial ha situat aquest any com un dels riscos mundials del 2018 la situació interna a Espanya, per la no resolució dels conflictes amb Catalunya. 

Aquest dimarts i dimecres s’han celebrat les 53enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura, amb el lema Joves, fe, vocació amb motiu del próxim sínode de bisbes, que pretenen ser un espai de debat sobre fenòmens, esdeveniments o realitats que estan d’actualitat en les converses del carrer i a l’opinió pública, i sobre les quals l’Església té alguna cosa a aportar. El Director de les Jornades, Mn. Domènec Melé, ha explicat a RàdioEstel: "Hi ha diversos tipus de joves. L’últim Baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió de Catalunya ens diu que entre els 16 i els 24 anys el 38% diu que té creences religioses, dels quals el 34,3% se sent catòlic, però la pràctica baixa molt: només un 12 i escaig per cent va a Missa el diumenge".

El primer Pensament del dia ens l’ha aportat Mossèn Jaume Aymar, director de RàdioEstel i Catalunya Cristiana, i Carme Munté, cap de Redacció de Catalunya Cristiana, ens ha presentat el número 2001 del setmanari.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET