Tribunal Constitucional
RÀDIO ESTEL 
"El TC és un òrgan de control o de decisió política?"
Joan Lluis Pérez Francesch (UAB) resol dubtes sobre la investidura de Puigdemont
@BorjaDeMaria 29/01/2018

La decisió del govern espanyol de recórrer la investidura de Carles Puigdemont al TC ha obert un debat sobre la seva constitucionalitat. El catedràtic de dret constitucional de la UAB, Joan Lluis Pérez Francesch, ens ha ajudat a entendre aquestes resolucions a l’hora informativa de la Fórmula Estel: “La situació política s’ha judicialitzat, han aparegut fiscals, jutges, òrgans... als què no estem acostumats. Potser això ens demostra que la situació és anormal, i que s’hauria d’intentar anar per un altre camí, més, com es diu vulgarment, més polític”. Entre aquests actors als què no estem acostumats, el Consell d’Estat: “El Consell d’Estat és un òrgan assessor, al qui li ha de demanar parer abans de recòrrer al Tribunal Constitucional. Molts membres són nomenats pel govern, i poden tenir infinitats. També és un cementiri d’elefants de polítics jubilats”, ha declarat Pérez Francesch a RàdioEstel.

El catedràtic de dret constitucional, Joan Lluis Pérez Francesch, també ha relatat: “El govern estava capficat que volia presentar aquest recurs, i tal se li va donar que el Consell d’Estat digués una cosa o altre, i va passar la pilota calenta al TC, que és el que fa habitualment: en comptes de prendre decisions per ell mateix… li fa dir coses als jutges o al TC”. Sobre la investidura de Puigdemont, ha afegit: “El TC va fer una cosa molt estranya: davant una decisió d’admetre o no un recurs, el TC fa una mena de pirueta processal i diu que la proposta de candidat a Puigdemont només es podrà fer en determinades condicions”, ha explicat Pérez Francesch, que s'ha preguntat: “El TC és un òrgan de control o de decisió política?”.

Aquest dilluns, Mn. Jaume Aymar, director de RàdioEstel i Catalunya Cristiana, ha valorat la Missa d’aquest diumenge a la Catedral de Barcelona de celebració del numero 2.000 de Catalunya Cristiana, tot recordant la generosa participació de consagrats que van celebrar: “Van participar 7 prelats, diversos sacerdots, diaques, i laics vinguts de diverses diòcesis, i molts dels treballadors que setmana rera setmana, dia rera dia, estan fent sortir el setmanari” i també ha recordatla l’homilia del cardenal Omella: “Va ser realment forta, parlant de quin ha de ser avui el paper de la premsa, i com els periodistes hem de contribuir a crear comunió"

Hem començat la Fórmula amb Lluis Serra, secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, i passades les 9 el jurista Eulogi Broto ens ha parlat de tota l’actualitat política

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET