RÀDIO ESTEL 
Catalonia Sacra estrena programa setmanal a Ràdio Estel
Cada dilluns a les 19.30h
 01/02/2018

El dilluns 5 de febrer s'estrenarà a Ràdio Estel un nou programa: Catalonia Sacra (CS). Glòria Barrete presentarà aquest espai setmanal de ràdio dedicat al coneixement i divulgació del patrimoni cultural de l'Església. Tot i que el nou programa tindrà una part destinada a donar a conèixer els diferents vessants del projecte cultural i turístic "Catalonia Sacra",  com ara l'agenda cultural, o la formació, el pes del programa recaurà sobre el ric patrimoni cultural de l'Església en totes les seves vertents.

Setmanalment es proposarà una visita radiofònica a una església, monestir, parroquial o santuari, guiats per alguna persona que hi estigui vinculada i que la conegui bé. El programa també vol donar cabuda a la pedagogia i parlar, per exemple, de com visitar una església, dels elements d'un temple i de les seves funcions al servei de la comunitat cristiana. Aquest espai també vol donar veu a aspectes relacionats amb el patrimoni immaterial de l'Església que s'expressen en l'àmbit dels 10 bisbats amb seu a Catalunya. «Catalonia Sacra» es tancarà amb una composició musical, triada seguint els diferents moments de l'any litúrgic.

L'espai, que s'enregistrarà en l'estudi de ràdio de la diòcesi de Girona, s'emetrà cada dilluns a 2/4 de 8 del vespre, després de les Vespres de Montserrat, i es pot sintonitzar per la FM i per internet al web de Ràdio Estel. El primer programa inclou, entre d'altres, una entrevista a Dani Font, coordinador de CS, i una visita radiofònica a la catedral de Santa Maria de Tortosa, guiada per l'historiador Joan Hilari Muñoz.

Catalonia Sacra és una iniciativa dels 10 bisbats amb seu a Catalunya que vol dinamitzar culturalment i turísticament el patrimoni cultural de l'Església. Aquesta iniciativa, conscient de la importància del seu patrimoni cultural, de l'interès que genera en la societat, i del pes que va guanyant el turisme religiós, vol facilitar el coneixement i la visita  al nostre patrimoni, fruit de l'arrelament del cristianisme a Catalunya durant més de 1000 anys.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET