El director i fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps
RÀDIO ESTEL Foto: Òscar Camps
"La situació és lamentable i molt crítica, no és la política adeqüada"
Òscar Camps (Proactiva Open Arms) comenta i amplia la notícia de la mort de més de 20 immigrants a la costa de Melilla
@BorjaDeMaria 05/02/2018

Just fa un dia, el director i fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, escribia aquest tuit: 


En El Comentari de l’Actualitat de la Fórmula Estel, Camps s’ha referit a aquesta notícia i ha donat més informació: “El 54% d’aquesta gent que fuig arriba a Itàlia, però el 19% arriba a Espanya, més que a Grècia, i no som notícia, i tampoc ho ha sigut gaire els 20 cossos trobats a la frontera sud d’Espanya, que són 20 però representen a més de 47 persones que anaven a aquesta patera i no s’ha trobat ningú més en vida. Per tant, la situació és lamentable i és molt crítica, jo penso que aquesta no és la política adeqüada, que la UE s’ha de començar a plantejar aquesta política d’externalitzar fronteres pagant a tercers països”

El 2018 ja supera a tot el 2017
En aquest sentit, el fundador de l’ONG badalonina ha presentat les dades d’arribades i morts del què portem d’any: “Tot i això Europa fa acords amb aquesta gent per evitar que surtin, i no crec que ho hagin aconseguit, perquè en el què portem de 2018 les arribades a Europa han estat de 6624 persones, contra 5900 de l’any passat, i el nombre de morts, per molt que ens ho expliquin d’una altra manera, ha augmentat: de 254 l’any passat a més de 300 aquest any”. 

"Maldat" dels polítics
El socorrista, empresari i activista català conclou que els governants actuen amb maldat: “És més que trist. Jo penso que aquí hi ha maldat, no podem al·legar desconeixement. Els nostres representants, la Comissió Europea, ja no pot al·legar desconeixament del què està passant a la Mediterrània. Aquí ja intervenen altres factors, com poden ser interessos econòmics o d’altres tipus”. Òscar Camps ha refermat el seu compromís: “Seguirem al front, al mar, i intentarem, sigui quin sigui el motiu pel qual aquesta gent fuig, ningú no és necessari que ningú mori abandonat al mar

+ Fórmula
En aquesta hora informativa de la Fórmula Estel també hem parlat del fenòmen OT amb Jaume Borja, que tot i no saber el secret del gran èxit d’aquesta edició, creu que “la puresa, la autenticitat” dels concursants i la presentació de Roberto Leal l’han afavorit.

- Escolta la 1a hora de la Fórmula Estel -

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET