Joana Ortega i Artur Mas arriben al TSJC, el 6 de febrer del 2017
RÀDIO ESTEL Foto: SANDRA LÁZARO
Joana Ortega: "El judici pel 9N no ha estat més que el primer dels moltíssims processos"
L'exvicepresidenta de la Generalitat ha recordat que el 6 de febrer del 2017, ella, Artur Mas i Irene Rigau van ser jutgats pel procés participatiu
@BorjaDeMaria 06/02/2018

Cada matí t’informem d’allò més rellevant de l’actualitat, amb un repàs per les notícies de tota Catalunya i Andorra. Aquest dimarts a la 1a hora de la Fórmula Estel hem parlat de les afectacions per la neu, de la proposta de doble executiu de Carles Puigdemont i de l’aniversari del judici del 9-N. I també hem parlat de fets de menys actualitat, com les atmelles i les fake news.

Joana Ortega, exvicepresidenta de la Generalitat i advocada, ha parlat a El Comentari d’Actualitat sobre l’any que fa des què va començar el judici pel procés participatiu del 9-N: “El què en el seu moment va ser quelcom excepcional, la criminalització de la política, no ha estat més que el primer dels moltíssims processos lligats dintre d’una estratègia de substituir el diàleg polític per les querelles, les condemnes i fins i tot per l’empresonament de polítics catalans”. El 6 de febrer del 2017, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, van ser jutjats l’ex-president de la Generalitat, Artur Mas, l’exvicepresidenta del govern Joana Ortega, i l’exconsellera d’Ensenyament, Irene Rigau, acusats de desobediència i prevaricació administrativa per haver organitzat el procés participatiu del 9 de novembre de 2014.

I un altre Comentari de l’Actualitat l’ha fet Llorens Oliver, advocat i membre de la comissió de drets humans de Justícia i Pau, que ha parlat sobre una doble presidència i l’assemblea d’electes que podria desencallar la investidura: “Els diferents partits polítics catalans intenten trobar una sortida a l’aturada dels serveis del país, una sortida a la ignominia i a la injustícia total, on unes persones són a la presó simplement, simplement, per una ideologia política”, ha declarat Oliver.

Afectacions per la neu
Aquest 6 de febrer del 2018 es mantenen nou carreteres tallades per neu, en una jornada en què es preveu que el temporal de neu i pluja afluixi, però que encara tindrà traca final en algunes comarques: cap al migdia a l'interior de Tarragona, i al vespre al nord-est del país, que serà de neu per sobre de 400 metres. A RàdioEstel hem escoltat Montse Roman, cap de guàrdia de Protecció Civil: “És molt important consultar, abans de sortir a la carretera, quines són les afectacions al trànsit, per saber per quines vies no podem circular, anar equipats (amb cadenes), i també molta prudència en la conducció”.
 
A part de l'actualitat...
El Pensament del Dia, amb Alexander Golovin, i Remeis de Frare, amb Fra Valentí Serra, que ha parlat de les atmelles.

- Escolta l'hora informativa de la Fórmula Estel -

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET