Primera unitat de convivència per a gent gran de Catalunya, a Sant Hilari de Sacalm
RÀDIO ESTEL Foto: tribunaselvatana.cat
"La reforma de les pensions s'ha de fer, anem tard"
Sònia Díaz (Associació Siena) coincideix amb l'OCDE en què cal una reforma integral de les pensions a Espanya, i Jordi Mercader (Inbestme) contextualitza les caigudes a la borsa
@BorjaDeMaria 07/02/2018

L'OCDE demana una reforma integral de les pensions a Espanya i defensa compatibilitzar el sistema públic amb el privat. Sònia Díaz, sociòloga, fundadora i responsable de projectes de l’Associació Siena, n’ha parlat a la Fórmula Estel: “Si mirem indicadors de població i els diners de les pensions, això no aguanta. La reforma de les pensions s’ha de fer, i té raó l’OCDE dient ‘anem tard’”. L'Organisme de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE) considera que a Espanya la reforma de l'actual sistema de pensions ja va tard si es compara amb altres països de la Unió Europea. 

La fundadora i responsable de projectes de l’Associació Siena ha destacat que, malgrat que aquesta suggerència de l’OCDE “traspua una connotació política”, es basa en uns indicadors estadístics que sí cal tenir en compte, com l’allargament de l’esperança de vida, l’índex de dependència global (quanta població pot treballar respecte la què no) o que hi ha moltes més dones grans que homes.

També hem demanat l’ajuda de Jordi Mercader, economista i CEO, i coofundador d'Inbestme, gestoria optimatitzada de carteres d’inversió, per entendre els canvis a la borsa: Wall Street va tancar dilluns amb fortes pèrdues i el Dow Jones d'industrials va caure un 4,62%: “Una caiguda en punts, quan una borsa com l’americana ha crescut tant, s’ha de relativitizar, perquè també ha pujat molt (...) Si mirem l’històric, en l’últim any les carteres de renda variable han crescut un 12% en euros o quasi bé un 20% en dòlars”. Jordi Mercader ha il·lustrat: “Els mercats normalment baixen com un ascensor i pugen com una escala”.

Un dijous que hem començat amb la reflexió de Mossèn Jaume Aymar, i amb aquesta cançó.


- Escolta la 1a hora de la Fórmula Estel -

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET