A la 'Fórmula Estel' hem parlat de la presó permanent revisable
RÀDIO ESTEL Foto: segoviaencendida.es
"Espanya és el país d'Europa que té el temps d'estada a presó més llarg"
El professor de Dret Penal, Josep Maria Tamarit (UOC) analitza la proposta de presó permanent revisable. Pep Martí (Nació Digital) ha valorat la Gran Coalició alemanya
@BorjaDeMaria 08/02/2018

Matí de dijous amb moltes veus expertes valorant l’actualitat. Des de Teresa Carreras, corresponsal del Setmanari El Siglo a Catalunya i directora de La Independent, fins a Carme Munté, cap de Redacció de Catalunya Cristiana, passant per Josep Maria Tamarit, professor de Dret Penal i Criminologia de la UOC, i per Pep Martí, periodista d'Internacional de Nació Digital.

La presó permanent revisable incorporada al nostre ordenament jurídic ha suscitat de nou debat després del Cas Diana Quer. Josep Maria Tamarit, professor de Dret Penal i Criminologia de la UOC, ha aclarit: “No és l’antiga cadena perpètua. La Cort de Drets Humans europea diu que és contrari als drets humans. Ha de proporcionar al penat un horitzó de llibertat. No hi haurà un dia fix, sinó que dependrà d’una decisió del poder judicial”. També ha explicat que “Espanya es caracteritza perquè té uns mínims de les penes molt curts. Això és el que fa que Espanya sigui el país d’Europa que tingui el temps d’estada a presó més llarg”, a diferència de la majoria de països europeus, ha detallat, on el màxim d’una pena temporal són 15 anys. 

Aquest 8 de febrer els diaris porten en portada la Gran Coalició alemanya. Pep Martí, periodista de Nació Digital, ha comentat: “Sembla que amb aquest acord Alemanya surt de la paral·lisi política amb una gran coalició entre les dues formacions principals. Sense oblidar l’al·liat de la CDU, baveresa i molt conservadora”. Fent èmfasi en el paper del SPD: “Martin Shulz que va arribar d’Europa per a salvar el partit, s’ha hagut de menjar les seves paraules: de dir que no donarà suport, a ser ministre de Merkel. Però ha aconseguit un programa de govern que mira a l'esquerra, amb forta política social, i dos ministeris poderosos: Exteriors i Finances. Els partits subratllen en aquest acord l'aliança amb París”.

I gràcies a Carmé Munté hem conegut el millor del nou número de Catalunya Cristiana.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET