Ignasi Farreres ha analitzat el MWC 2018 aquest dijous, amb Lluís Alegre, en el programa 'El Mirador'
SOCIETAT 
Farreres: "El mòbil no ha de marcar el ritme de la nostra vida"
L'exconseller, en un col·loqui amb Lluís Alegre i Francesc Perandreu, qualifica de positiu l'impacte del Mobile World Congress
@IgnasiMiranda 01/03/2018

Ignasi Farreres, president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials, Lluís Alegre, exconseller de Turisme i vicepresident del CEES, i Francesc Perendreu, director del Centre Català d’Addiccions Socials, han coincidit aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de defensar mecanismes de moderació en l'ús del mòbil per mantenir un món més humà i lliure. Perandreu ha explicat que "un 24 per cent de les persones que tenen entre 15 i 25 anys tenen problemes d'abús en l'ús del mòbil". En aquesta línia, ha dit que "més que una addicció, el problema és la utilització excessiva de la pantalla, de les noves tecnologies". Alegre ha destacat que "aquestes eines, que són bones, han d'anar acompanyades de formació i, per exemple, que els aparells no siguin a l'habitació de dormir". Farreres ha defensat que "el mòbil no marqui el ritme de la vida, sinó que sigui un instrument útil en determinats moments". També ha comentat que "el mòbil dona una hipercomunicació, però alhora provoca aïllament".

Pel que fa al Mobile World Congress, el president del CEES ha destacat "l'espectacularitat de la presència dels robots", i ha contraposat "dos testimonis de persones que coneixen aquesta eina i que han estat entrevistats aquests dies a la contra del diari LA VANGUARDIA: una dona defensant que no podien ser com els humans i un home que creia que sí, que podien arribar a acompanyar les persones com si fossin animals de companyia". Alegre ha subratllat que "el Mobile és molt més important per la presència al món i per la gestió que comporta que no pas per la seva dimensió turística, que també hi és certament". Sobre la polèmica institucional per l'absència de l'alcaldessa Ada Colau i del president del Parlament, Roger Torrent, a la recepció del rei Felip VI diumenge passat, Farreres ha destacat el fet que "algú digui al Rei que molts catalans estan dolguts, per la seva conducta davant determinats fets". Finalment tots tres han coincidit també a l'hora de valorar positivament el fet que s'hagi confirmat la continuïtat del Mobile l'any vinent a Barcelona, del 25 al 28 de febrer, i també la xifra d'assistents: 107.000, segons l'organització.


Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 1 de març.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET