ESGLÉSIA CATALUNYA 
Batejats i enviats
Aquest any el Domund s’emmarca en el Mes Missioner Extraordinari
Delegats de Missions de Catalunya 11/10/2019

En arribar la Jornada del Domund (20 octubre) que aquest any celebrem en el marc del Mes Missioner Extraordinari convocat pel papa Francesc, tots els cristians som convidats a viure el nostre compromís de batejats.

És clara la voluntat de Jesús que el baptisme sigui el camí d’iniciació a ser deixebles seus, és a dir, seguidors d’Ell: “Aneu i feu deixebles meus a tots els pobles, batejant-los” (Mt 28,29).

Des dels inicis de la història dels seguidors de Jesús, apareix el baptisme com la forma d'entrada a la comunitat (Fets 2,38). Per tant, els batejats som aquests enviats per Jesús a propagar la fe, a dir a tothom que tenim un Déu Pare que ens ha manifestat el seu amor en el seu Fill, Jesús, que per nosaltres ha donat la vida i ens acompanya en el camí, com a bon germà, i ha vessat el seu Esperit Sant que ens dona la força per estimar i sentir-nos enviats.

En aquest diumenge del Domund, si diem que estimem Déu no podem quedar-nos sols amb bones paraules, hem de sentir-nos enviats fora de nosaltres perquè tota l’Església és missionera; primer al nostre entorn més proper: família, amics i societat on ens movem i, després, obrir-nos més als països on encara no coneixen Déu ni el seu amor envers ells.

Per tant, el nostre cor de batejats ha d’experimentar un canvi, ja que un cor que estima és capaç de vèncer l’egoisme, de deixar de pensar únicament en les necessitats pròpies i llançar-se a pal·liar les necessitats dels altres. “La fe sense obres és morta” (Jm 2,26). La nostra fe ha d’irradiar-se emfora, no pot quedar-se tancada en nosaltres. Hem de sentir-nos, avui especialment, missioners amb els que ho són terres enllà i pregar per ells, pel sacrifici de les seves vides, pels seus treballs, no exempts d’esforç, penúries i, actualment, de fortes persecucions.

També la nostra almoina és molt necessària. Els missioners han d’atendre molts pobres i malalts, instruir moltes persones; Déu i ells esperen la nostra generositat.

No hem de pensar mai que no tenim res a aportar o que no fem falta a ningú. Fem falta a molta gent. No ens guardem la fe i els diners només per a nosaltres. Jesús, el Messies, ha vingut per a tots els pobles i nosaltres, pel nostre Baptisme, som enviats a tots.

Això ens ha d’omplir el cor de joia. JESÚS HA VOLGUT FER-NOS CO-PARTÍCIPS D’ESTIMAR, FENT-NOS SENTIR ENVIATS.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET