ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Agustí Codinach
"Tot projecte humà se sosté sobre l'adhesió lliure i democràtica de les persones"
Els bisbes catalans apel·len a la misericòrdia i al diàleg arran de la sentència del procés
Carme Munté Margalef 14/10/2019

"Tot projecte humà se sosté sobre l'adhesió lliure i democràtica de les persones. Cal convèncer i persuadir, cal el debat polític i social respectuós, cal l'intercanvi d'opinions i la recerca comuna de solucions negociades". Així ho afirmen els bisbes catalans en una nota que han fet pública arran de la sentència als líders del procés i en què apel·len a la misericòrdia.  Els bisbes fan una nova crida al diàleg "entre els governs espanyol i català que permeti anar trobant una solució política adequada, sabent que dialogar significa renunciar en part al que un voldria per tal d'aproximar-se a l'altre i imaginar entre tots una solució satisfactòria"

La nota dels bisbes recorda que "l'assoliment d'un recte ordre social que permeti el desenvolupament harmònic de tota la societat necessita alguna cosa més que l'aplicació de la llei". En aquest sentit, citen el papa Joan XXIII en el seu discurs d'obertura del Concili Vaticà II: "És preferible fer servir el remei de la misricòrdia que no pas empunyar les armes de la severitat; i pensa que no és precisament condemnant [...], com cal atendre a les necessitats del nostre temps". Dit això, recorden que "cal respectar la sentència emanada del poder judicial d'un Estat de dret, així com les eventuals decisions que puguin venir dels tribunals europeus".

Els bisbes reconeixen que "Catalunya no és una societat violenta", però constaten "que en els darrers anys ha minvat la qualitat de la convivència per la via del refredament, de la ignorància o del menyspreu". Per això recorden que "la convivència és un bé preciós que cal salvaguardar: la persona és primer que la idea, la unitat preval sobre el conflicte, el tot per sobre de la part i, per això, l'instrument essencial és la paraula i, per tant, el diàleg esdevé fonamental".
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET