ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Agustí Codinach
"Desitjo que arribin a la llibertat de seguida que sigui possible"
L'abat de Montserrat mostra la seva solidaritat envers els presos i les seves famílies
Carme Munté Margalef 16/10/2019

El pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha fet un comunicat mostrant el seu "dolor pels presos i per les seves famílies" i el seu desig "que es pugui treballar perquè arribin a la llibertat de seguida que sigui possible". Això, afegeix el pare abat, "facilitaria trobar camins de sortida al problema". L'abat de Montserrat també ha reiterat el desig que s'estableixi, com més aviat millor, "un diàleg constructiu, sincer i obert, tal com des de Montserrat hem demanat moltes vegades"


El P. Josep Maria Soler ha fet públic aquest comunicat després que dilluns 14 es fes pública la sentència que condemna els líders independentistes a penes d'entres 9 i 13 anys. Pel que fa a la violència perpetrada pels cossos policials i per alguns manifestants, l'abat de Montserrat anima tothom "a procurar que hi hagi un comportament cívic i no violent. Cal dir que una violència com la de dilluns i dimarts no ajuda a construir".

Rebuig a la sentència

Les qui també s'han manifestat en relació amb la sentència del procés han estat les abadesses i priores dels monestirs de Sant Pere de les Puel·les, Sant Daniel de Girona, Sant Benet de Montserrat, Santa Maria de Vallbona de les Monges i Santa Maria de Valldonzella, i ho han fet per expressar "la seva tristor" i "rebuig per la sentència", alhora que el seu "suport a les persones empresonades i a les seves famílies, i a la defensa pacífica de la llibertat i la justícia"

Alhora, demanen "que es respecti la veritat, es treballi pel diàleg i se cerqui sempre la pau".

Aquests comunicats s'afegeixen al que han fet els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense, així com un bon grup d'entitats cristianes.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET