Una de les marxes per la llibertat que van arribar a Barcelona el 18 d'octubre.
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Agustí Codinach
Aposta per la pau i la no-violència
Rebuig a l’escalada de tensió i violència a Catalunya
Carme Munté Margalef 21/10/2019

Dues entitats d’Església, Cristianisme i Justícia i Justícia i Pau, han volgut mostrar públicament la seva condemna més absolut a la violència i la seva aposta per la pau. En un tuit publicat el dijous 17 d’octubre, el Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia, creat pels jesuïtes de Catalunya el 1981, ha posat en relleu “el seu rebuig a l’escalada de tensió i violència que hem viscut a la nostra ciutat aquests dies”, així com la seva aposta “per la pau i la no-violència a l’estil de l’Evangeli com a forma de resolució dels conflictes”. Finalment, l’entitat també mostra la seva voluntat de col·laborar per “construir diàleg i reconciliació”.

El mateix dia també publicava un fil de Twitter Justícia i Pau, associació de dret canònic de l’arxidiòcesi de Barcelona. “Justícia i Pau expressa la seva indignació davant dels repetits episodis de violència i vandalisme dels darrers dies a Catalunya, que destrueixen la convivència”, ha manifestat l’entitat presidida per l’advocat Eudald Vendrell. Uns actes “absolutament inacceptables i injustificables” que mereixen la màxima repulsió de la societat. Justícia i Pau ha acabat el fil de Twitter dient que “no hi ha cap causa que justifiqui les agressions a les forces de seguretat ni la destrucció de béns públics o privats”.

“Ha arribat el moment de demanar una intervenció internacional”

El qui fou president de Justícia i Pau, l’economista i activista social Arcadi Oliveres, també s’ha manifestat en contra dels aldarulls viscuts a Barcelona i altres ciutats de Catalunya. Ara bé, també ha estat molt contundent a l’hora de criticar la policia: “No soc gens partidari de la violència per part dels manifestants cremant contenidor i mobiliari urbà, però vull que quedi clar que el gran responsable de la violència és l’Estat”.

En una entrevista concedida al programa A primera hora de Ràdio Estel, Arcadi Oliveres s’ha mostrat partidari de les accions de desobediència civil des de la no-violència, alhora que ha lloat la barrera humana protagonitzada per l’entitat En Peu de Pau, els Bombers, el Sindicat de Manters o Open Arms. “Aquesta acció és molt favorable i és un primer pas cap al diàleg que forçosament s’ha de produir”, ha dit Oliveres, que ha afegit que “ha arribat el moment de demanar una intervenció internacional”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET