Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Nou curs als seminaris catalans, noves esperances
Redacció 18/10/2016

Quan s’inicia el curs pastoral, totes les diòcesis es posen en marxa, amb les seves respectives iniciatives i projectes. Hi ha un espai, però, que sempre atrau més atenció a l’inici de curs: el Seminari. Els centres de formació d’aquells que es convertiran, si Déu vol, en els futurs capellans diocesans inicien la seva activitat formativa i espiritual i encaren el nou curs. Entre les procupacions i esperances, l’arribada de noves vocacions, les ordenacions sacerdotals que es preveuen al llarg del curs i la renovació dels equips formatius. A Catalunya hi ha tres seminaris: el de Barcelona, el de Terrassa i l’Interdiocesà. Enguany, hi estudien 82 seminaristes majors.

El Seminari de Barcelona, on resideixen també els seminaristes de Sant Feliu, inicia el curs amb una novetat important en el seu equip formador. El veterà Mn. Josep Serra, formador durant els últims 25 anys, deixa el càrrec després que se li hagi encomanat la direcció de la residència Sant Josep Oriol i després de ser nomenat exorcista diocesà. Per prendre el seu relleu, s’ha nomenat el sacerdot santfeliuenc Mn. Joan Pere Pulido com a nou formador. Aquest jove prevere de 46 anys seguirà sent secretari general de la diòcesi de Sant Feliu, una tasca que haurà de compaginar amb la de formador. Enguany, el curs del Seminari compta amb 34 alumnes, 26 de Barcelona i 8 de Sant Feliu. Aquest setembre han iniciat el curs introductori set nous seminaristes, cinc provinents de Barcelona i dos més de Sant Feliu.

El canvi més important que ha encarat aquest nou curs el Seminari Interdiocesà ha estat el relleu de director espiritual. Després de 13 anys, el pare Jesús Renau, jesuïta, deixa el càrrec per motius d’edat i el relleva el sacerdot tortosí Mn. Javier Vilanova, rector del Seminari de Tortosa. El Seminari Interdiocesà ha tingut aquest nou curs cinc noves incorporacions. D’aquests, un nou seminarista és de la diòcesi de Vic, dos de la diòcesi de Girona, un de la diòcesi d’Urgell i un altre de l’arxidiòcesi de Tarragona. En total, aquest curs l’Interdiocesà tindrà 22 seminaristes residents a Barcelona i tres més que ja estan cursant el curs de pastoral.

El Seminari de Terrassa, que celebra enguany el seu desè aniversari, compta aquest curs amb dues noves incorporacions. En total, els seminaristes d’aquest centre són 23. Cal tenir en compte que en l’últim any s’han ordenat set nous preveres egarencs, tot un rècord històric. Convé recordar que la diòcesi egarenca va ser recuperada l’any 2004. En un inici, els seminaristes terrassencs estudiaven al Seminari de Barcelona fins que l’any 2006 es va obrir el Seminari nou ubicat a Sant Cugat.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET