Ràdio Estel
Grup de Life Teen de la parròquia del Sant Esperit de Terrassa amb Mn. Emili Marlés
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Life Teen: acostar els joves a Crist
Creix amb força un mètode catequètic per a adolescents i joves nascut als Estats Units
Redacció 24/11/2016

Els nens fan la comunió i marxen de la parròquia. Després, alguns tornen per la Confirmació però quasi tots marxen després d’aquest sagrament. Aquest vindria a ser l’esquema clàssic de la catequesi en una parròquia catalana. Amb aquesta situació habitual, al Sant Esperit de Terrassa, fa sis anys va començar un curs més de la catequesi de confirmació. El jove Jordi Massegú, molt implicat a la parròquia, es disposava a preparar les sessions fins que l’Esperit Sant li va trastocar tots els plans. Aquell estiu, el vicari, Mn. Emili Marlés, havia fet una breu estada a Atlanta (Estats Units) per perfeccionar l’anglès i allà el van convidar a un campament d’una activitat que es deia Life Teen. Va tornar i va convèncer Massegú i els altres cinc catequistes que havien d’adoptar aquell sistema. Així, van passar de 10 nois a 110 en quatre anys i tres joves han entrat al Seminari de Terrassa.

Life Teen va néixer en una parròquia de la populosa ciutat de Mesa a Arizona (tocant a la frontera amb Mèxic) i està molt estès sobretot al sud dels Estats Units. Life Teen és present a 1.800 parròquies de 31 països. Des de fa pocs mesos, Jordi Massegú s’ha convertit en coordinador de Life Teen a Espanya i recorre l’Estat fent xerrades per presentar aquest mètode i per formar els catequistes. En l’actualitat, es fa Life Teen a unes 40 parròquies espanyoles de les quals la meitat a Catalunya.

La sessió Life Teen normalment es fa a la tarda i està formada per quatre parts: Gather (trobada), Proclaim (proclamació), Break (grups petits) i Send (pregària i enviament). En total, està previst perquè tot duri una hora, una sessió breu, dinàmica i àgil que no es faci pesada. Life Teen funciona molt bé per l’amistat i la sensació de comunitat que es genera: «No hem fet propaganda ni cartells, els nois vénen perquè els conviden els amics, perquè s’ho passen bé i hi ha un ambient d’amistat i fraternitat», assegura Massegú.

Podeu contactar amb Life Teen Espanya escrivint a: jordi.massegu@gmail.com.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET