Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA
Mor el bisbe emèrit Jaume Camprodon als 90 anys
Va ser bisbe de Girona al llarg de 28 anys
Redacció 27/12/2016

Jaume Camprodon, bisbe emèrit de Girona, ha mort als 90 anys el dia 26 de desembre, festa de Sant Esteve, a les deu de la nit. Segons ha dit el bisbe Francesc Pardo en un comunicat, "les seves últimes voluntats, decidides des de fa temps, han estat que el seu cos sigui lliurat a la ciència. Era conscient que des del primer infart que va tenir, fa anys, la medicina havia fet molt per ell i, com a agraïment, volia fer la donació del seu cos per poder ajudar a la investigació de totes les malalties". La missa exequial serà a la catedral de Girona el dijous 29 de desembre a les onze del matí.

Mons. Jaume Camprodon va ser bisbe de Girona al llarg de 28 anys, entre el 1973 i el 2001. Nascut a Torelló el 1926 va ser ordenat sacerdot el 1949 i després de diversos anys de treball pastoral al Ripollès i a Osona va traslladar-se el 1963 a estudiar a París. Al seu retorn, va ser rector durant quatre anys de la cèntrica parròquia manresana de Crist Rei on va maldar per aplicar les reformes del Concili Vaticà II. Va ser nomenat bisbe de Girona el 1973 en substitució de Narcís Jubany que havia estat traslladat a Barcelona. Quan va arribar a Girona, Mons. Camprodon va decidir no viure al Palau Episcopal i va optar per anar a viure de lloguer a un senzill pis.

Com a prelat de la diòcesi gironina va dur a terme diverses iniciatives en la línia del Concili, com ara el primer Pla de Reflexió Pastoral (1978), la constitució del primer Consell de Pastoral (1982) i la creació de la delegació de Pastoral Social (1997). Una altra gran fita del pontificat del bisbe Camprodon va ser la creació de l’Institut de Ciències Religioses de Girona l’any 1996. També va ser molt important el seu esforç per establir l’any 1991 el Museu d´Art de Girona, que exposa les col·leccions del Museu Diocesà i de la Diputació de Girona al Palau Episcopal.

L’any 2001 va ser substituït pel bisbe Carles Soler i Perdigó i des de llavors el bisbe emèrit Jaume Camprodon vivia a la residència de les Germanetes dels Pobres de Girona. Tot just el 18 de desembre passat havia celebrat el seu norantè aniversari. Va morir el dia 26 de desembre a causa d’un ictus.   El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET