Ràdio Estel
Marta Antúnez, Directora General d'Ulule a Espanya
FÓRMULA ESTEL 
"En lloc de protegir les fronteres, que protegeixin les persones"
Proactiva Open Arms ha iniciat una campanya de micromecenatge per a emprendre una nova missió amb un nou vaixell al Mediterrani
@BorjaDeMaria 03/04/2017

Per causa de conflictes bèl·lics, violència i pobresa, milers de persones intenten arribar a Europa a través del mar, arriscant les seves vides. Davant d’aquesta situació, Proactiva Open Arms va decidir traslladar-se a les costes de Lesbos i, més tard, al Mediterrani central amb l’objectiu de salvar les vides d’aquelles persones que es llancen al mar amb l’esperança d’arribar a un lloc segur. 

Ara l’ONG ha iniciat una campanya de micromecenatge per a emprendre una nova missió amb un nou vaixell: l’Open Arms, que serà més gran i permetrà rescatar més refugiats. 

Marta Antúnez, Directora General d'Ulule a Espanya, la plataforma internacional de crowfunding que està gestionant la campanya, ha explicat a la Fórmula Estel que Proactiva Open Arms vol preparar un vaixell que l’han cedit i finançar 15 dies d’operacions al Mar Mediterrani: “Tot això fa una quantia de 100.000 euros: cada dia té un cost aproximat de 5500 euros, entre combustible, manteniment, tripulació…”

Laura Lanuza, cap de premsa de Proactiva Open Arms, ha explicat a la nostra emissora quines tasques ha fet aquesta darrera setmana al Mediterrani central: “Continuem amb la mateixa tònica dels darrers mesos. El fluxe d’immigrants continua. Alemenys quasi 1000 persones han perdut la vida desde que ha començat l'any. Aquesta darrera setmana hem patit les conseqüències de dos naufragis: dos barques ja enfonsades: i vam rescatar 5 cadàvers. Podríem parlar de fins a 300 persones que segurament hauran perdut la vida. Vam arribar massa tard. I aquesta setmana nosaltres hem rescatat 400 persones. És un fluxe que no para, que ha continuat durant l’hivern, i ara amb el bon temps continua”.

Proactiva Open Arms actua a dos escenaris: al Mar Egeu, on les persones continuant refugi a l’illa de Lesbos, encara que menys que abans, i al Golfo Azzurro, al Mar Mediterrani central. Laura Lanuza, cap de premsa de Proactiva Open Arms, reclama que aquesta feina, en comptes de l’ONG, la faci les institucions: “En lloc de protegir les fronteres, que les institucions protegeixin les persones, que és el que fem nosaltres i és el nostre objectiu final”.

A ulule.es podeu col·laborar amb la campanya de micromecenatge per a emprendre una nova missió amb un nou vaixell l’Open Arms. Les recompenses són, per 5 euros, estar al dia de tot el que està passant al mar. També es poden aportar 50 euros, 100 euros o el màxim, 2500 euros, amb el que tens dret d’anar fins a Malta, conèixer el vaixell i les operacions.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET