Ràdio Estel
Peu de foto: espai
ESGLÉSIA CATALUNYA 
La Sagrada Família acollirà el 21 d'octubre les beatificacions de 109 claretians
La causa correspon als màrtirs Mateu Casals, Teófilo Casajús, Ferran Saperas i 106 companys
 08/05/2017

La Congregació per a les Causes dels Sants ha aprovat la data del proper 21 d’octubre per celebrar a Barcelona la beatificació de 109 màrtirs claretians. El papa Francesc va aprovar el decret de beatificació el passat 22 de desembre. El dijous 4 de maig la Secretaria d’Estat ha comunicat oficialment la data de la celebració que presidirà el cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona.

Aquesta nombrosa causa aprovada pel Papa correspon a la dels Màrtirs Claretians Mateu Casals, sacerdot, Teófilo Casajús, estudiant, i Ferran Saperas, germà, i 106 companys. El procés de beatificació es va iniciar fa gairebé 70 anys (el 1948) i inclou sacerdots, germans i estudiants professos claretians. Els 109 claretians ara beatificats van ser assassinats durant el conflicte de 1936; cal dir que en el moment dels fets la província claretiana de Catalunya comprenia Catalunya, Aragó i València.

La Província Claretiana de Catalunya expressa la seva alegria de comptar entre els beats de l’Església aquest grup nombrós de germans màrtirs, que pel seu testimoni de fe i de perdó sempre han estat un referent i un estímul de coherència missionera. El Provincial dels Claretians de Catalunya, el pare Ricard Costa-Jussà, ha remarcat la importància d’aquest esdeveniment per a la Congregació Claretiana i el sentit que tenen avui aquestes beatificacions: "Més enllà de les circumstàncies polítiques tan convulses i complexes del moment, el que volem subratllar és el testimoni de fe i de perdó d’aquest grup tan nombrós de germans nostres. Això ens estimula en el coratge del nostre seguiment de Crist i ens empeny a ser com els màrtirs instruments de perdó i de reconciliació arreu del món. Cal posar tots els mitjans perquè mai més els conflictes i les diferències no es resolguin violentament, sinó amb el diàleg i el respecte."

El grup dels 109 màrtirs beatificats pertanyien a les comunitats de Cervera - Mas Claret i Solsona (60), de Barcelona (8), de Sabadell (8), de Lleida (11), de Vic i Sallent (15). Fora de Catalunya la causa inclou els màrtirs de les comunitats de Castro Urdiales a Santander  (3) i de València (4).

El pare Ricard Costa-Jussà també ha expressat la satisfacció per poder celebrar aquesta nombrosa beatificació a la Sagrada Família. Els Missioners Claretians agreixen molt l’acollida de la celebració i les facilitats ofertes per l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, pel President Delegat del Patronat, Esteve Camps, i per tot el personal de la Basílica.

Més notícies sobre ESGLÉSIA CATALUNYA

La paraula de Déu és viva i eficaç

"La Bíblia ha configurat històricament el nostre poble"

Taltavull, adeu a Barcelona entre amics: “He après molt de tots”

Cristians que conflueixen en el diàleg sobre la situació a Catalunya


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET