Ràdio Estel
EDITORIAL
Comunicar esperança
Redacció 23/05/2017

Avui, diumenge de l’Ascensió, l’Església celebra la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials. Enguany el títol del missatge pontifici és la frase que Isaïes posa en llavis de Déu Pare: «No tinguis por, que jo soc amb tu!» (Is 43,5) i el subtítol: «Comunicar esperança i confiança en els nostres temps.» Francesc explica el rerefons teològic d’aquesta esperança: «Amb la promesa “estic amb tu”, Déu assumeix en el seu Fill estimat tota la nostra debilitat fins a morir com nosaltres. En Ell també les tenebres i la mort es fan lloc de comunió amb la Llum i la Vida. Precisament aquí, en el lloc on la vida experimenta l’amargor del fracàs, neix una esperança a l’abast de tots. Així, cada nou drama que s’esdevé en la història del món es converteix també en l’escenari per a una possible bona notícia, des del moment que l’amor aconsegueix de trobar sempre el camí de la proximitat i suscita cors capaços de commoure’s, rostres, capaços de no ensorrar-se, mans a punt per construir...» Són il·lustratives, en aquest sentit, les declaracions del cardenal Vincent Nichols a Catalunya Cristiana el 9 d’abril passat: «A Londres, en l’atac del 22 de març, la violència va durar 82 segons. En aquest breu temps no només vam experimentar el pitjor de la naturalesa humana sinó també el millor: les infermeres i els metges van córrer als lloc dels fets, un diputat va socórrer un dels ferits...» I tot gràcies a les xarxes socials.

El Bisbe de Roma subratlla una segona característica d’aquesta esperança: quan està fonamentada en la bona notícia que és el mateix Jesús, ens fa aixecar la mirada i ens impulsa a contemplar-lo en el marc litúrgic de la festa de l’Ascensió: encara que el Senyor s’allunyi de nosaltres, en realitat s’eixamplen els horitzons de l’esperança. Aquesta és la voluntat de l’anomenat periodisme cívic: eixamplar l’horitzó informatiu, elevar a notícia les preocupacions quotidianes, sortir a l’encontre de les seves inquietuds i problemes, entreveure solucions i crear xarxes d’acció. Aquesta és també la voluntat que guia Catalunya Cristiana i Ràdio Estel i tantes publicacions i emissores d’Església.

Un tercer tret: aquell que es deixi guiar amb fe per l’Esperit Sant és capaç de discernir en cada esdeveniment allò que passa entre Déu i la humanitat, reconeixent com ell mateix, en l’escenari dramàtic d’aquest món, està teixint la trama d’una història de la salvació. Un professor de comunicació va proposar als seus alumnes que busquessin al diari les notícies que parlessin de Déu. Quan ells decebuts li respongueren que n’havien trobat ben poques, ell els va respondre: «Tota notícia parla de Déu si es llegeix amb ulls de fe.» 

 

NOTA DE «CATALUNYA CRISTIANA» I RÀDIO ESTEL SOBRE EL CARDENALAT DE MONS. OMELLA

El Sant Pare ha anunciat que l’arquebisbe de Barcelona, Mons. Joan Josep Omella Omella, juntament amb quatre prelats més, serà creat cardenal en el consistori del proper 28 de juny.  Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, mitjans impulsats per dues fundacions que el tenen com a president, s’alegren d’aquesta bona notícia eclesial i feliciten ben cordialment el nou purpurat. Creiem que aquesta elevació a la dignitat cardenalícia és un reconeixement al tarannà proper, conciliador i alhora compromès de Mons. Omella, molt en la línia del papa Francesc i també una distinció que honora Barcelona i Catalunya en aquesta hora.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET