Ràdio Estel
SOCIETAT 
"Les bones dades d'atur conviuen amb l'augment de la precarietat"
Hi coincideixen l'exconseller Ignasi Farreres, la secretària nacional de la UGT, Pepi García, i el dirigent de CC.OO. Ricard Bellera
Redacció 08/06/2017

El secretari de Treball, Economia i Estudis de Comissions Obreres a Catalunya, Ricard Bellera, la secretària nacional de la UGT a Catalunya, Pepi García, i el president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials, Ignasi Farreres, han coincidit aquest dijous en la idea que "les bones dades de l'atur conviuen amb l'augment de la precarietat". Tots tres, en el programa El Mirador de l'actualitat, han volgut diferenciar "precarietat" i "estacionalitat", perquè sovint no coincideixen. Al maig, es va registrar una davallada de l'atur a Catalunya de més de 16.000 persones i, al conjunt d'Espanya, de més de 110.000. "Són dades positives, però molt matisables, perquè ens trobem amb creixents situacions injustes a nivell de salaris i de condicions que vulneren en molts casos fins i tot la legalitat", ha comentat Pepi García. 

Farreres ha admès que "la baixada de la desocupació aquest últim mes pot ser una dada negativa, tenint en compte que l'any passat, en el mateix període, va ser una xifra superior, cosa que fa pensar que, dins les bones xifres, anem a pitjor". A banda d'altres reflexions sobre la necessitat de seguir lluitant, des de tots els sectors, per la igualtat de gènere en feina i salaris, per unes pensions més dignes i per altres millores laborals, els representants sindicals han assegurat que pot haver-hi expressions de malestar i mobilitzacions però, segons Ricard Bellera"no és previsible una vaga general a curt termini, tot i que els sindicats majoritaris seguiran demanant la derogació de la reforma laboral".

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador de l'actualitat corresponent a aquest dijous 8 de juny.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET