Ràdio Estel
VATICÀ
Francesc reflexiona sobre la confessió, la persecució i la pregària
Celebra la missa de Sant Pere i Sant Pau amb els cinc nous cardenals
Redacció 29/06/2017

El papa Francesc ha celebrat la missa de la solemnitat dels Sants Apòstols Pere i Pau amb els cinc nous cardenals que va crear el 28 de juny: l’arquebisbe Joan Josep Omella, l’arquebisbe Jean Zerbo, el bisbe Anders Arborelius, el vicari apostòlic Louis-Marie Ling i el bisbe Gregorio Rosa Chávez. La celebració ha començat amb la benedicció del pal·li dels 36 nous arquebisbes metropolitans nomenats en el decurs d’aquest any.

 A la plaça de Sant Pere del Vaticà, Francesc ha reflexionat sobre tres paraules fonamentals per a la vida de l’apòstol: confessió, persecució i pregària.

“La confessió és la de Pere en l’Evangeli: reconèixer que Jesús és el Messies esperat, el Déu viu, el Senyor de la nostra vida”, ha explicat el Bisbe de Roma. Segons el Pontífex, cal preguntar-nos si som “apòstols en camí”, que confessen Jesús amb la vida. Uns apòstols que “cremen” per amor, que saben que no es poden conformar “amb viure al dia” o amb acomodar-se. “Qui confessa Jesús”, ha dit Francesc, “es comporta com Pere i Pau: el segueix fins al final”. I ha afegit: “El seu camí és el camí de la vida nova, de l’alegria i de la resurrecció, el camí que també passa per la creu i la persecució.”

Precisament, sobre la persecució ha subratllat que només Pere i Pau van donar la vida per Crist, sinó que des dels inicis l’Església viu sota el signe de la persecució. Una realitat que avui dia també es dona: “De vegades en un clima de silenci, molts cristians són marginats, calumniats, discriminats, víctimes d’una violència fins i tot mortal, sovint sense que els que podrien fer que es respectessin els seus sacrosants drets facin res per impedir-ho.”

Tot això, ha assenyalat el Papa, no es pot sostenir sense la pregària, perquè “una Església que prega està protegida pel Senyor i camina acompanyada per Ell”. En aquest sentit, ha posat en relleu que és “urgent que a l’Església hi hagi mestres de pregària”.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 29 de juny.

Més notícies sobre VATICÀ

No a l’odi i a la violència, diu Francesc

Les vacances, un temps noble per enriquir la vida

Francesc: “La vida de l’Església és difusió de llum”

Mor Joaquín Navarro Valls, portaveu del Papa entre 1984 i 2006


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET