Ràdio Estel
Joan-Josep Omella ha dit que ser cardenal l'obliga a "estar més atent als problemes del món"
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Omella, sobre el conflicte Catalunya-Espanya: "Cal escoltar l'altre"
El cardenal arquebisbe de Barcelona, en una entrevista a Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, defensa "les bones relacions entre pobles"
Carme Munté / @IgnasiMiranda 29/06/2017

El nou cardenal Joan-Josep Omella ha assegurat aquest dijous que, en el conflicte Catalunya-Espanya, "potser s'ha arribat a la situació actual perquè els uns no han escoltat els altres". En una entrevista exclusiva des de Roma a Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, l'arquebisbe de Barcelona ha dit que "cal fer un esforç per escoltar l'altre, des d'un costat i des de l'altre". Concretament sobre les tensions viscudes entre el president català Carles Puigdemont i la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría en el sopar d'aquest dimecres a l'Ambaixada d'Espanya a Roma, Omella ha comentat que "la relació va ser normal, simpàtica, humana i molt bona", tenint en compte que "no es va parlar de temes polítics, perquè no era el moment". Amb el rerefons de l'última nota dels bisbes de Catalunya sobre el moment del país, el purpurat ha aclarit que ell no és "tècnic" i que "l'Església no entra en les qüestions polítiques", i ha posat l'exemple d'un matrimoni i les relacions familiars per aclarir que es poden donar indicacions sempre que els temes de fons es resolguin internament, des de l'àmbit propi.

D'altra banda, Joan-Josep Omella s'ha referit a la seva vivència personal aquests dies a Roma, on ha estat creat cardenal amb 4 bisbes i arquebisbes més. Després de destacar el fet que els altres són de països "on no hi havia hagut mai cap cardenal", l'arquebisbe de Barcelona ha dit que, per a ell, "tot és una sorpresa", i que va acceptar parlar en nom de tots en l'inici del Consistori, encara que inicialment no havia de ser així. "És un servei, perquè no sabem què vol Déu de nosaltres", ha explicat. Com a compromís personal a partir d'ara, Omella ha dit que "el més important és caminar amb la gent i ser al costat de tothom sobretot dels més necessitats". En un altre moment, el cardenal aragonès ha posat l'exemple d'Aragó i Catalunya per recordar que "són pobles molt propers que han d'evitar tesnsions, perquè tots hem de fer un esforç per aconseguir unes bones relacions entre els pobles". Finalment, ha afirmat que "el Papa ens diu que hi ha perifèries a dins de totes les ciutats, les grans i les no tan grans".

Es pot escoltar AQUÍ (minut 17') tota l'entrevista al cardenal Omella, emesa aquest dijous a les 17.17 hores.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET