Ràdio Estel
VATICÀ 
Francesc: “La vida de l’Església és difusió de llum”
El Papa reprèn l’audiència general dels dimecres
Redacció 02/08/2017

Després d’algunes setmanes de descans, el papa Francesc recupera a poc a poc la seva activitat habitual, com l’audiència general dels dimecres. Aquest cop l’ha celebrada a l’Aula Pau VI amb el tema El Baptisme: porta de l’esperança.

Francesc ha subratllat que aquest sagrament també és llum per als no creients perquè “la vida de l’Església és difusió de llum” i aquesta “és l’exhortació més bonica que ens podem adreçar els uns als altres”. Per això, ha destacat que sempre cal recordar el nostre baptisme.

Fent referència als antics ritus del baptisme, el Papa ha lamentat que s’ha perdut “parcialment l’encant d’aquest ritu: hem perdut la sensibilitat del llenguatge del cosmos”. Per això, ha dit que “ens ha quedat naturalment la professió de fe feta segons la interrogació baptismal, que és pròpia de la celebració d’alguns sagraments”.
 
El Papa també ha destacat que els cristians no són aliens a les tenebres, externes i internes, però que per la gràcia rebuda en el Baptisme són “homes i dones orientats”. No creuen en la foscor, sinó en la llum del dia; no cauen en la nit, sinó que esperen l’alba; no són derrotats per la mort, sinó que anhelen ressuscitar; no són doblegats pel mal, perquè confien sempre en les possibilitats infinites del bé.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET