Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA
«Els màrtirs són testimoni de fidelitat»
Ricard Costa-Jussà, provincial dels Missioners Claretians de Catalunya
Redacció 14/09/2017

El 21 d’octubre la basílica de la Sagrada Família acollirà la beatificació de 109 màrtirs claretians. El procés de beatificació es va iniciar fa gairebé 70 anys i inclou sacerdots, germans i estudiants professos claretians. El provincial dels Missioners Claretians de Catalunya, el pare Ricard Costa-Jussà, destaca la importància d’aquest esdeveniment.

«Els 109 màrtirs claretians que seran beatificats ens han deixat la mostra de la seva fidelitat i fermesa en la fe cristiana fins a donar la vida. Fidelitat que és un testimoni: testimoni de fe, d’estimació i fidelitat a la vocació, de perdó envers els botxins, d’amor a la congregació i a l’Església, testimoni d’esperança i vida en Crist, mort i ressuscitat», explica Costa-Jussà.

El provincial dels Missioners Claretians de Catalunya té clara la lliçó que podem treure de les circumstàncies històriques (guerra civil del 1936) que van portar a l'assassinat d'aquests màrtirs: «En tots els casos, recordar la història de les persones d’aquell moment cal que ens estimuli a cercar tots els mitjans perquè mai més els conflictes i les diferències no es resolguin violentament, sinó amb el diàleg i el respecte. Cal trobar en els temps la complicitat escaient per a la reconciliació corresponent i possible que hi ajudi».

Més notícies sobre ESGLÉSIA CATALUNYA

La paraula de Déu és viva i eficaç

"La Bíblia ha configurat històricament el nostre poble"

Taltavull, adeu a Barcelona entre amics: “He après molt de tots”

Cristians que conflueixen en el diàleg sobre la situació a Catalunya


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET