Ràdio Estel
La Fundació Escola Cristiana, amb 403 centres, escolaritza 1 de cada 4 alumnes a Catalunya
SOCIETAT 
"La gratuïtat educativa és un dret de les famílies, no dels centres"
Hi coincideixen Miquel Mateo, Carles Armengol i Josep Otón en 'El Mirador de l'actualitat', on destaquen la normalitat en l'inici del curs
@IgnasiMiranda 15/09/2017

Miquel Mateo, secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, i Josep Otón, vicepresident de l’Associació de Catedràtics de Secundària, han coincidit aquest divendres en la idea que "la gratuïtat educativa és un dret de les famílies, no pas dels centres". En referència a l'escola concertada, Mateo ha destacat que és una necessitat arribar a aquesta gratuïtat en el moment que l'Administració. "El mòdul de concert, contràriament al que obliga la llei, té una cobertura financera que no arriba al 100 per cent, qüestió que s'ha anat arrossegant fins ara", ha comentat. En aquest sentit, ha explicat el significat d'un vídeo que s'ha fet públic recentment, a partir d'una iniciativa de la Fundació Escola Cristiana i de la resta d'entitats de centres concertats.

Josep Otón, per la seva banda, ha lamentat que "encara no ha sortit cap decret a Catalunya sobre avaluació, cosa que deixa els professors, almenys a l'escola pública, sense saber com avaluar". En altres moments, els tres participants en el col·loqui han comentat que l'inici del curs ha estat normal en línies generals, "amb augment global d'alumnes, però amb menys en el cas de P3".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 15 de setembre.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET